Verklaring aan Comité 4-5 mei

Quoted post


Gast

#1

2014-04-14 11:25

Onvoorstelbaar dat er nog steeds mensen zijn die de herdenking van de slachtoffers van tweede wereldoorlog willen onteren met wat voor eerbetoon dan ook voor de daders

Reacties

DevilsWeed

#53 Re:

2014-04-15 20:36:38

#1: -

Wat een stel intollerante sukkels zitten hier zeg...

Alsof elke duitser er om stond te spingen om naar ons kleine landje te komen en hun leven op te offeren om andere om het leven  te brengen en etnische zuiveringen uit te voeren.
Menig duitser is gedwongen om te vechten voor zijn vaderland. Indien hij dat weigerde werd hij zelf naar Auswitsch gestuurd.

En we herdenken slachtoffers van de oorlog en geen specifieke bevolkingsgroepen!!
En uiteraard met name onze eigen slachtoffers en verzethelden!!

Maar claim geen monopoly op het mogen herdenken van de oorlog!

En zeg niet dat er bij ons in de familie geen leed heeft plaatsgevonden door de oorlog. Want mijn opa heeft ook in een concentratiekamp gezeten en is daar zwaar mishandeld.

Laten we nou alsjeblieft eens ophouden met stigmatiseren, want de huidige generatie duitsers kan ook niets aan hun verleden veranderen.

En dat jullie niet van plan zijn om duitsers ook te herdenken geeft jullie niet het recht om dit voor andere ook af te dwingen. We hebben hier vrijheid om zelf te kiezen.. Dus beperk een ander daar niet in zoals Hitler dat wel deed!!


Gast

#56 Re:

2014-04-16 05:19:07

En weet je waarom? Omdat de lijn tussen daders en slachtoffers niet altijd zo zwart wit is. Want wat is het verschil tussen een Duitse soldaat die op straffe van een kogel hierheen werd gestuurd en gesneuveld is, en een Nederlandse soldaat die in Indie gesneuveld is? Het verschil is dat de een een nazi en bezetter en 'dader' genoemd werd, de ander iemand die deelnam aan politionele acties. Deze petitie is ronduit afschuwelijk en werkelijk ik begrijp niet waar deze organisaties de lef vandaan halen om de morele maat te nemen.

 

Dit bericht is verwijderd door de schrijver ervan (Toon details)

2014-04-20 11:42:57