NEEN tegen Sharia4Tempus

Quoted post


Gast

#17

2014-03-28 11:29

Ik zie eerlijk gezegd het probleem niet. Ja het zou kwetsend kunnen overkomen, maar als je een beetje dieper zou kijken, zie je dat het helemaal geen aanval op de Islam is. Het is een satirische, en misschien ook een beetje cynische, vingerwijzing naar het extremisme binnen de Islam. En voor dat er een reactie komt die zegt dat iedereen het extremisme vereenzelvigd met het geloof zelf, wil ik wel even vermelden dat er ook binnen andere geloofsovertuigingen extremisme bestaat. Spijtig genoeg maken extremisten meestal het nieuws, maar wat is dan de betere reactie. Doen alsof ze er niet zijn? Of er de draak mee steken, goed wetende dat het maar een kleine groep is binnen een geheel aan Moslims en Moslimas die het extremisme evenveel verwerpen als wij dat doen.
Ik denk dat een beetje zelfspot af en toe geen kwaad kan. En als je van jezelf weet dat je een rechtschapen Moslim/Moslima bent, waarom neem je hier dan aanstoot aan? Het gaat hoe je het ook draait of keert enkel over zij die het geloof misbruiken om er hun eigen voordeel uit te halen, of om andere mensen kwaad te berokkenen.

Om af te sluiten nog dit, als er gekozen was geweest voor een thema rond pedofilie in de kerk, en er zou een torenspits op de Tempus gestaan hebben, hoeveel van jullie zouden dan even fel gereageerd hebben als nu?

Reacties

Gast

#18 Re:

2014-03-28 11:57:23

#17: -

Zelfspot? Wie heeft er de affiche gemaakt?


Gast

#19 Re:

2014-03-28 12:23:32

#17: -

Mijn antwoord gaat misschien helemaal buiten het concept van de petitie tegen de TD, dus sorry daarvoor. Bedankt dat jij wel onderscheid kan maken tussen "extreme moslims" en de islam. Maar ik ben er niet zeker van dat veel niet-moslims inderrdaad het onderscheid kunnen maken tussen het "extreme-islam" en gewoon de islam. Hoe vaak moeten we als moslims de daden van extremisten verantwoorden en uitleggen? Hoe vaak moeten we zeggen dat wij niet weten waarom we dat doen en dat dat niet de islam is? We krijgen die vragen keer op keer... Is zoiets zo moeilijk te begrijpen of zo?  Voor het grootste gedeelte van de niet-moslim bevolking in belgie is "moslims zijn rare wezens die er van genieten om anderen dood te maken" een feit. Er bestaan politieke groepen die dat zonder enige schaamte roepen. En ja, geloof het of niet, ze hebben een aardig aantal aanhangers! We zijn het zat om ons te verantwoorden. Negeer het inderdaad! Laat ons gewoon ons normaal leven leiden, zonder elke keer een wagelijke slogan of spot te zien. Dit bevestigt enkel de stereotype die er bestaat.

En ja mocht er zo een pedofilie thema zijn, zou ik er tegen protesteren!