Breed onderzoek misstanden psychiatrie

Quoted post


Gast

#35 Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 10:57

#34: - Re: Re: Psychiatrie positief +++

Toch kunnen petities als deze, schadelijk zijn. Er bestaan voor patienten goede wegen om misstanden aan het licht te brengen (traf - tuchtrecht), waar ook zowel aanklager als verdediger zullen worden gehoord. Dat is toch heel wat genuanceerder dan een petitie 'onderzoek misstanden psychiatrie' waar enkel belanghebbenden zullen ageren, maar de psychiatrie als geheel in een negatief daglicht wordt gezet. Ungefundeerd. Dat lijkt mij toch echt wel schadelijk en bovenal zeer onterecht. Ieder misstand dient natuurlijk aan het licht te komen en te worden onderzocht. Maar op deze 'eenzijdige' manier vrees ik voor de toekomst van petities tekenen. Misschien een petitie tegen petities opzetten, een goed idee?

Reacties


Gast

#37 Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 13:11:54

#35: - Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

De petitie is slechts één van de middelen die we hanteren. Het zou inderdaad eenzijdig zijn als we ons streven enkel funderen op basis van een petitie. We zijn op meerdere vlakken bezig om het onderwerp op de kaart te zetten en in gesprek met (cliënten)organisaties en partners om in overeenstemming te komen over de wijze waarop wij dit aan willen pakken.

Werkgroep Onderzoek Misstanden Psychiatrie

Gast

#38 Re: Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++

2014-02-07 13:16:34

#35: - Re: Re: Re: Psychiatrie positief +++ De gesloten cultuur binnen psychiatrische instellingen is niet meer van deze tijd! De overheid heeft de werkwijze van huisartsen en medisch specialisten goed onder de loep genomen. Misstanden in die beroepsgroep worden aangepakt. Het wordt nu de hoogste tijd dat ook psychiatrie grondig wordt onderzocht. Transparantie ontbreekt bijna volledig in deze instellingen waardoor kwetsbare mensen en vaak ook famile-leden volledig zijn overgeleverd aan het besloten systeem.! De macht van psychiaters binnen instellingen is absurd in vergelijking met huisartsen en medisch specialisten. Indien men in psychiatrische instellingen niets te verbergen heeft zal men gedegen onderzoek toejuichen. Maar verzet tegen grondig onderzoek geeft aan dat het gebrek aan transparantie een duidelijke ( negatieve ) reden heeft....!  Zijn er banden met de farmaceutische industrie, blijft men langer dan nodig is opgenomen in psychiatrische instellingen terwijl terugkeer naar huis met ambulante begeleiding allang mogelijk is? Dit zijn slechts enkele voorbeelden die grondig onderzocht dienen te worden.En het feit dat onderstaand zich überhaupt kan voordoen binnen m.n psychiatrie geeft overduidelijk aan dat grondig onderzoek over de gehele linie van psychiatrische instellingen absoluut noodzakelijk is!

Angst en intimidatie bij GGZ-kliniek.

http://www.eo.nl/tv/devijfdedag/reportage-detail/angst-en-intimidatie-bij-ggz-kliniek/