Heropening spoorlijn Dunkerque - Adinkerke (De Panne)

Quoted post

professor B. Paesmans

#8 sobriëtas = matigheid

2014-01-28 12:42

Alcohol en nicotine zijn net als fijn stof vergif.
Niemand is verplicht alcohol te drinken voordat hij achter het stuur plaats neemt.
Maar al wie achter het stuur plaats neemt en al wie binnen de 100 m van een snelweg met camioncolonnes woont is wél verplicht voortdurend fijn stof in te ademen net als iemand die in een café vlak naast een roker zit.

Sobriëtas eist geen geheelonthouding van alcohol en tabak, maar komt wel op voor matigheid.
Welnu zo is deze vereniging niet tegen vrachtvervoer met camions, op voorwaarde dat dit ook "met mate" gebeurt.
Vrachtwagens die in Vlaanderen niets te laden of te lossen hebben kunnen gebruik maken van de te creëren Jacques Brel-goederen-spoorlijn van Folkestone tot Mönchen-Gladbach. Zo zullen de files rond Antwerpen en Brussel vanzelf oplossen.
Jij staat toch ook niet graag elke morgen in de file op weg naar je werk in Brussel of Antwerpen?

Dit weekend hebben gewetensvolle parlementairen in Dunkerque en in Noord Rijnland Westfalen zich daarvoor uitgesproken en Focus WTV heeft deze verkozenen van het volk in Duinkerke in beeld gebracht.

Reacties

José

#11 Re: sobriëtas = matigheid

2014-01-28 15:16:44

#8: professor B. Paesmans - sobriëtas = matigheid

Trekhaak73 heeft heel hard gewerkt om binnen een paar dagen beide kanten van de grens samen te brengen, boven de politiek heen!

Trekhaak73

#46 Re: sobriëtas = matigheid

2014-02-02 12:54:50

#8: professor B. Paesmans - sobriëtas = matigheid

Deze mail werd heden verstuurd naar Volksvertegenwoordiger Bercy Slegers n.a.v. het bezoek van Kris Peeters aan Brugge en Roeselare:

 

Trekhaak73 vind het normaal dat Kris Peeters onze provincie bezoekt, maar is verwonderd dat de (dun bevolkte) Westhoek daarbij aan de kant wordt gelaten.  Nochtans, vanaf 4 augustus gaat het hier allemaal gebeuren, als we de historici mogen geloven, en dat geloven we heel graag.  Ik ben verheugd dat onze minister-president als eerste in onze provincie komt, maar de vraag is nu HOE KUNNEN WIJ DE AANDACHT VAN Kris, Hilde en de andere politici op onze streek krijgen?  Trekhaak gaat voor de verbinding Adinkerke-Duinkerke, niet in het minst omdat de vrienden tegen fijn stof en tegen kanker ons ook steunen om minder fijn stof in de lucht te blazen (en dus minder kankergevallen te creëren).  Excuseer voor deze weinig persoonlijke mail, maar wij zijn er meer dan ooit van overtuigd dat u kan bijdragen om Kris, Hilde,... naar onze Westhoek te verwijzen (zodat het geen PESThoek meer moet zijn, zoals de inwoners hun eigen streek wel eens willen noemen).  De Westhoek moet dringend ontsloten worden en daarvoor hopen wij op ELKE politicus uit Vlaanderen!
Vriendelijke groeten,