Koopzondag in Lansingerland

Quoted post

peter t.

#69 Lansingerland loopt hopeloos achter

2013-10-26 12:52

Sinds de aanpassing van de winkeltijdenwet per 1 juli jl. , hebben veel gemeenten in Nederland ondernemers en consumenten de vrijheid gegeven om zelf te bepalen of men op zondag winkelt of niet.

Status per 26 oktober 2013 is dat 141 gemeenten 52 koopzondagen hebben ingevoerd. Nogmaals 3 gemeenten (Noordwijk, Noordwijkerhout en Den Bosch) in een groot gedeelte van de gemeente. Daarnaast hebben 18 gemeenten hebben aangegeven binnenkort de wekelijkse koopzondag in te voeren . En tenslotte mogen in nog eens 22 gemeenten de levensmiddelenwinkels (slager, bakker , supermarkten) elke zondag open. Bijelkaar dus binnenkort circa 185 gemeenten ...

In bijna de helft van de Nederlandse gemeenten kan men dus ultimo 2014 elke zondag boodschappen doen (als de ondernemer open wil zijn op zondag.

In de nabije omgeving van Lansingerland , kan men vrijwel overal op zondag boodschappen doen. Dit betekent een fors omzetverlies voor de winkels in de gemeente Lansingerland (gemiddeld 10%) waar men niet op zondag mag winkelen. Is dat wat de raad wil , doodse winkelstraten op zondag en doordeweeks? Is dit de leefbaar 3B gemeente die de raad wil ?

Reacties

daphne

#71 Re: Lansingerland loopt hopeloos achter

2013-10-30 14:34:33

#69: peter t. - Lansingerland loopt hopeloos achter

Peter T. kun je dit stuk ondersteunen met bronnen ? graag zou ik dit namelijk verwerken in mijn stuk naar de raad