Overleg ipv eenzijdige beslissing over kinderopvang graag!

Quoted post

solidair

#31 Re: Re:

2013-10-24 17:58

#5: warm hart voor kids - Re:

Dat de kinderopvang georganiseerd door het OCMW geld van de gemeenschap kost is voor iedereen duidelijk.  Surf even naar de website van het OCMW en je zal zien dat een hele waaier van diensten worden aangeboden. Prachtig ... !  Hier betalen we inderdaad belasting voor.

We leven in een samenleving die een ruime sociale dienstverlening aanbiedt aan iedereen !  Ik zou willen weten of u al uw kosten zelf wil betalen en géén belasting betalen : onderwijs, kinderopvang, tandartsen en dokters, wegen en verkeer.   De gemeentelijke belasting draagt op haar beurt zorg voor de lokale noden.

In het grote geheel van belastingen is dit peanuts !    Trouwens ... nooit van solidariteit gehoord !

Reacties

bezorgd iemand

#47 IRe: Re: Re:

2013-11-26 18:07:17

#31: solidair - Re: Re:

Inderdaad we moeten solidair zijn. Maar ouders die hun kinderen naar een kinderdagverblijf of naar onthaalouders brengen betalen ... meer en dubbel (dragen ook nog bij in de tekorten van de opvang van onder andere Viversel). Dat kan toch niet de bedoeling zijn. Van mij mag de opvang in viversel open blijven maar dan moeten de ouders van de kinderen die daar zitten ook maar de kosten dragen. Hun dagprijs zal dan aanzienlijk omhoog gaan. Moeten zij deze bedragen even nakijken zouden ze begrijpen waarom Viversel dicht moet.