Overleg ipv eenzijdige beslissing over kinderopvang graag!

GELIEVE UW MAILADRES OOK IN TE VULLEN: ZONDER WORDT UW HANDTEKENING NIET GEREGISTREERD!!!

UW MAILADRES WORDT NIET VRIJGEGEVEN OF VERMELD.

 


Beste familie, vrienden en kennissen van alle leerlingen van de Sint-Jan Berchmansschool te Viversel

Beste ouders

Tijdens de info-vergadering op 23/09/2013 over de voor- en naschoolse kinderopvang ingericht door het OCMW werd aan de ouders medegedeeld dat de vestiging De Val (Kerkstraat in Viversel) vanaf 1 januari de deuren sluit wegens besparingen.

De kinderen van onze school zullen opgevangen worden in Boekt.

Het OCMW bracht als enige argument aan dat onze opvang (samen met deze van Eversel) het kleinst aantal kinderen (gemiddeld 30) telt.

 

De ouderraad van onze school kan zich absoluut niet vinden in deze besparingsoplossing omwille van volgende redenen:

- Het OCMW geeft zelf aan dat de kinderopvang De Val rendabel en qua infrastructuur zeer goed is.

- Velen onder ons kozen voor Sint-Jan Berchmans omwille van zijn kleinschaligheid, deze is volledig zoek in Boekt.

- Bovenstaande brengt ons meteen bij het volgende probleem: de maximumcapaciteit van Boekt bedraagt 85 leerlingen.

Momenteel bedraagt het gemiddeld aantal kinderen in Boekt 60 leerlingen, in Viversel 30 leerlingen. Boekt telt met andere woorden te weinig plaatsen om al onze kinderen op te vangen. Een oplossing hiervoor wordt niet geboden.

- Laten we ook niet vergeten dat onze kinderen van buiten Heusden-Zolder sinds vorig jaar schooljaar niet meer worden toegelaten tot de opvang, hoewel het beleidsplan van de gemeente Heusden-Zolder vermeldt hier voor in te staan.

Momenteel vangen de leerkrachten van onze school deze kinderen vrijwillig op. Dit is echter geen structurele oplossing! Dat onze school nood heeft aan 30 plaatsen, is met andere woorden een understatement.

- Omdat opvangcapaciteit een probleem wordt, kunnen we vermoeden dat er met wachtlijsten gewerkt zal worden. Hoe moet het verder met opvang tijdens de vakantieperiodes? Op welke basis zal toegang verleend worden?

 

Omdat van een overleg tot nu toe geen sprake was, vragen wij u

-       even te klikken op onderstaande link en onze petitie te ondertekenen waarin wij vragen naar een overleg met het OCMW, de schepen van Welzijn en de burgemeester om samen tot een oplossing te komen waarin alle partijen zich kunnen vinden. Voor ons is het duidelijk dat de opvanglocatie De Val moet openblijven!

-       de link zoveel mogelijk te delen via mail, sociale netwerken … U kan dit makkelijk doen door bovenaan de petitie het Facebook ('Deel via Facebook', niet 'aanbevelen!')- of Twittericoontje aan te klikken.

 

Met vriendelijke groeten

 

De ouderraad van Sint-Jan Berchmans, Viversel

 

 

GELIEVE UW MAILADRES OOK IN TE VULLEN: ZONDER WORDT UW HANDTEKENING NIET GEREGISTREERD!!!

UW MAILADRES WORDT NIET VRIJGEGEVEN OF VERMELD.