Geef Lelystad haar Openluchtzwembad terug!

Quoted post


Gast

#5

2013-05-10 11:32

Ik vind het een mooi initiatief en ben ook opgegroeid met de Houtrib. Ook ik was verbaasd dat de Houtrib weg moest. Ik vraag me alleen af wie een nieuw openluchtzwembad zou moeten betalen. De markt ligt op zijn gat. De gemeente moet nog steeds bezuinigen en er zijn zoveel bestaande gebieden waarin nog geïnvesteerd moet worden. Zoals het gebied rondom Batavia Haven. Ik wil zeker geen spelbreker zijn, maar is daar al bij stilgestaan?

Reacties


Gast

#8 Re:

2013-05-10 16:22:40

Daar wordt zeker bij stilgestaan, maar dat stelletje arrogante gemeente-ambtenaren, die 30 jaar lang het ene na het andere peperdure prestigeuze project bouwen en weer laten afbreken, dient eens duidelijk gemaakt te worden dat een stad een plek is waar mensen leven, en geen investeringsproject is. Aan groei blijkt, gezien de huidige situatie, gelukkig een grens te zitten. Het is wel haast pervers hoe deze gemeente al jaren beslist wat goed voor haar bewoners is (want enige vorm van echte inspraak ontbreekt) en voor dit soort basale zaken geen ruimte wenst te scheppen. Zelfs het schoolzwemmen zal volgend jaar niet meer betaald gaan worden, moeten de scholen zelf gaan doen, maar die zijn al tot op het bod uitgeknepen. Men zou zich eens af moeten vragen hoe het mogelijk is dat zwembad de schoener door een welbewust gecreerde onderhoudsachterstand de nek om is gedraaid. Niet zo moeilijk hoor, kon er een mooi multifuctioneel sportcentrum uit de grond worden gestampt, waarvan het zwembadgedeelte een regelrechte aanfluiting was. Maar zo konden ze zichzelf weer op de schouders kloppen en bovendien wat vrinden leuke bouwcontracten gunnen. Ze moeten zich daar op het gemeentehuis de ogen uit de kop schamen voor dat gedrocht. Wat dat betreft ben ik reuze blij met de crises, dan kan deze gemeente iig niet oeverloos doorgaan met het verpesten van belastinggeld aan zaken waar niemand op zit te wachten, zoals bijv. vorig jaar de aanleg van een fietspad tussen de parkeerplaats bij de athletiekbaan en de beginweg 50 METER VAN EEN REEDS BESTAANDE FIETSPADVERBINDING tussen die 2 plaatsen. class='quote'>#5: -  

 


Gast

#75 Re:

2013-07-03 09:56:29

#5: -

Op zich heb je wel een punt en natuurlijk komt de Houtrib nooit terug. Dat hebben de toenmalige politici vakkundig om zeep geholpen. Toch denk ik dat dit goed is. We moeten die politici die dat toen verpest hebben tot aan hun dood achtervolgen met die idiote beslissing. En ook alle politici die daarna komen. Dat is niet zielig, want die mensen herkennen zich toch niet in het geschetste beeld en gaan weer verder met hun leven. Maar wellicht komt er ergens een punt in hun leven dat ze er anders over denken, en kunnen ze op de een of andere manier aan huidige politici overdragen dat die hun gezond verstand moeten gebruiken.

Maar feit blijft dat de Houtrib geweldig was. Dat de meerderheid van Lelystad wilde dat hij behouden bleef. Dat een aantal jaar van masale handtekeningen acties heeft gezorgt dat we een paar jaar langer ervan konden genieten. Is ook een feit. Dat politici ondanks dat er elk jaar veel protest kwam het opnieuw probeerde om te sluiten is verachtelijk. Maar gewoon elk jaar opnieuw proberen totdat de mensen te moe zijn om te protesteren is een beproefd middel in de politiek.

Dit soort acties helpt om de herinneringen die vele toen opgroeiende Lelystedelingen hebben, aan de vele fantastische zomers en gymlessen en andere goede herinneringen aan de Houtrib levend te houden.

 

Ps kan er iemand even berekenen hoeveel het kost dat de jeugd nu de hele zomer vermaakt moet worden. En anders dingen gaat slopen en dergelijke. Tegen de toenmalige kosten van de Houtrib met het zomerabonementen in de voorverkoop van 20 gulden ofzo. En grote delen van de jeugd de zomervakantie onder de pannen was. En nog gezond/sportief bezig was ook ;-)