Red Het Harmoniepark

Quoted post

Pascal

#177 Desinformatie ten top!

2013-04-29 08:40

Met alle respect voor dit buurtinitiatief maar de gehele actie is opgebouwd rond desinformatie! Het harmoniepark verdwijnt helemaal niet en dat is nochtans wat deze website en de krantenkoppen doen uitschijnen.
Het betreft hier om een oppervlakte van 4 a 5 huizen breed. Op dit moment is dit verhard (het doet dienst als voetbalpleintje) en staat het gebouw van de groendienst er. In feite grenst het aan het harmoniepark. Op dezelfde hoogte aan de achterkant (aan de Kon. Elisabethlei) staat al jaren een appartementsgebouw. Ik laat in het midden of men dit perceel daadwerkelijk moet omzetten naar bouwzone i.p.v. deel te laten uitmaken van het park.
Niemand is er echter bij gebaat om dit alles onder de aandacht te brengen door een leugen om bestwil te verspreiden. Het harmoniepark verdwijnt NIET en dat is ook in geen enkel RUP zo aangeduid. De kaartjes op alle informatiefolders geven duidelijk aan wat groenzone blijft.
Deze manier van handelen draagt enkel maar bij tot verzuring en het in een kwaad daglicht stellen van het huidig en vorig stadsbestuur. Daar is niemand gebaat bij.

Reacties


Gast

#179 Re: Desinformatie ten top!

2013-04-29 21:19:13

#177: Pascal - Desinformatie ten top!

Dit is geen desinformatie. Op de facebook pagina staat overduidelijk waar het over gaat : het perceel aan de zijde van de Harmoniestraat, dat nu groenzone en gemeenschapszone is. Deze informatie wordt heel duidelijk verspreid. De actievoerders én het disctrict willen behoud van dit perceel.


Gast

#193 Re: Desinformatie ten top!

2013-05-07 20:49:12

#177: Pascal - Desinformatie ten top!

deze opmerking is volkomen verkeerd. het pleintje is wel degelijk deel van het park, en wel sedert  1846. het is niet omdat het bestuur het verwaarloost heeft, dat het nu moet gebetonneerd worden.