Nee tegen het koningslied

Quoted post


Gast

#7618 ???

2013-04-27 16:28

Hé, deze petitie ging om het KONINGSLIED, niet over de koning, het koningshuis, wat dat kost etc. Voer die discussie maar in een ander forum!

Reacties


Gast

#7624 Re: ???

2013-04-27 18:21:40

#7618: - ???

Sorry, maar wie nu nog steeds niet begrijpt dat het "Koningslied" juist over de onderwerpen "Koning + Koningin" en "Het Koningshuis" gaat zou beter naar een ander forum kunnen switchen.

Ceterum censeo

#7627 Re: Koningslied = het volk legt door het lied de "eed" af ...

2013-04-27 22:09:37

#7618: - ???

... Een "lied" voor een koning die een speciale eed, gezongen door 'het volk', helemaal niet nodig heeft omdat hij sowieso alle macht en rijkdom al 46 jaar geleden heeft ontvangen, alleen door het feit dat hij als eerste van meerdere kinderen werd geboren, in een gezin met weer dezelfde voorgeschiedenis.

Volk en mensen van Nederland zijn door een soort ,erfpacht' de erfgoederen en het eeuwige eigendom van een enkel gezin en één bepaalde familie, die blijkbaar al eerder hier geleefd heeft, en het hele onbebouwde land waar nog geen mensen woonden, al lang als eigendom bezeten heeft - in heel verre tijden toen er nog helemaal geen 'Nederlanders' bestonden.

Dit is een heel simpel en helder verhaal, toch?! - Want als een gewone burger een perceel land of bouwgrond koopt en dat eigendom door geeft aan zijn erfgenamen, dan doet die het toch net zo redelijk en eerlijk als de Oranje's?!

En daarom is elke koning steeds, weer opnieuw, permanent en automatisch lid van elke nieuwe regering zonder dat hij ooit zelf door een meerderheid van de burgers is / werd gekozen.

(Daar zou Rutte eigenlijk jaloers op moeten zijn.)

Want als een wettelijk eigenaar van iets  d.w.z. van het Land en Volk der Nederlanden, hoeft en kan hij toch ook helemaal niet door zijn bezit en eigendom 'gekozen' worden?!-

(Als een boer land en koeien gekocht heeft, moet hij deze dan achteraf ook nog vragen of zij die boer wel of niet willen kiezen als hun eigenaar?)

Ergo:

Beatrix, Willem-Alexander en Maxima zijn "onschendbaar" en "onbespreekbaar" in de media.

(Denk om de 'media-code' die op dit forum misschien wel enkele keren ,nolens volens, zou kunnen geschend zijn...).

- Zij staan allemaal mooi glimlachend boven het volk, boven en buiten de wet, boven en buiten discussie!

- Het volk mag blij en dankbaar zijn dat het 'Oranje-feestjes' mag vieren!

- En wat heeft dit alles met een onschuldig klein liedje te maken? In een liedje gaat het toch nooit om politiek, maar slechts om gevoelens! -

- Juist. Maar in een "Koningslied" gaat het nooit om persoonlijke privé-gevoelens.

Een "Koningslied" wil en moet altijd en per definitie 'nationale gevoelens' overdragen aan het volk. (Anders zou het geen "Koningslied" zijn.)

En 'nationale gevoelens' moeten  een politieke houding, stemming, sympathie en andere positieve gevoelens tegenover de hoofdpersoon en held van het ,liedje' laten ontstaan en laten groeien (en daarbij moet de sentimentele melodie de keiharde, onderwerpende en schokkende politieke boodschap van de tekst verduisteren en camoufleren):

Dit is o.a. de inhoud en de intentie van de "Blijde Boodschap" in "Het Koningslied" die het Volk en de Burgers bij de grazie mochten 'ontvangen' ter gelegenheid van de inhuldiging van de nieuwe koning in Amsterdam, AD 2013.

Typerend dat tot nu toe nog geen politicus noch een andere "Bekende Nederlander" (BN-er) een gefundeerde analyse en inhoudelijke interpretatie over deze tekst heeft durven maken. Waarom zou dat wel zo zijn?


Gast

#7629 Re: ???

2013-04-27 23:08:07

#7618: - ???

De tekst in het lied is er de oorzaak van dat het nu over het koningshuis, dan wel het nut ervan gaat.