Belgische BTW onlogica

Little Tout

/ #14 Waarom zodanig vermoeilijken dat het onwerkbaar is geworden, als er adm zou kunnen vereenvoudigd w.

2013-01-28 00:33

Gezien zelfs nog specifiek boetes worden voorzien voor het gebruik van een niet origineel document om de BTW te voldoen, steld zich de vraag of de bevoegde ambtenaren die deze nieuwe boeteregeling uitwerkten, nog van deze tijd zijn?  Zijn die werkelijk volledig wereldvreemd? Zijn zij nooit zelf op controle geweest?
Zijn zij, gezien de digitale betalingstechnieken, niet op de hoogte dat de ontvanger van Gelden, nooit meer de originele overschrijving krijgt, sinds meerdere jaren?
Als die ambtenaren dat niet weten, zijn zij ons insziens niet meer bekwaam om zulke teksten op te stellen, hieree bedoeld de nieuwe boeteregeling, en stellen wij openlijk de vraag of die ambtenaren bekwaam zijn om een onuitvoerbare facturatie en boekingsregeling op te laten leggen, inzake termijnen van facturatie BTW, en ook periode van opname in de btw aangifte?
Hebben die ambtenaren niet hun wereldvreemdheid en onbekwaamheid nu duidelijk bewezen?
Wij verzoeken om volledige herschrijving van die boeteregeling, en van de facturatie en inboekingsrichtlijnen in België, inzake BTW. De nu voorziene systematiek en opgelegde termijnen zijn onlogisch en onwerkbaar.   Lib.Fisc.Stuurgroep vzw

Verduidelijking inzake gestructureerde meededeling: de huidihe overschrijvingen met bestemmeling "BTW-Ontvangsten" hebben op hun lijn meededeling, een gestructureerde meededeling berekend vanaf het btw nummer van de belastingplichtige

Eenfluitje van én cent om ervoor te zorgen, wanneer een btw nummer zou ingegeven worden, dat de banksoftware dat automatisch zou overrekenen, naar de desgewenste gestructureerde meededeling.

Voor ons  liever administratief vereenvoudigen, en iedereen vooruit helpen dan BOETES uitdelen, en innen!

Waar is het voorafgaandelijk overleg Minfin-Cijferberoepen gebleven, voorzien dank zij het protocol Jamar?