Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Henri

/ #465

2013-01-09 18:04

Cultuur kost geld! Dus, weg ermee!
School kost geld. Dan probeer het een keer zonder school.
Gezondheid kost geld. Weg mee, wie gezond is, heeft geluk.

Gratis zijn onze politici, zelf de socialistischen. Daarom zijn ze er op uit gekozen te worden!
Gratis zijn de Banken. Ook als zij miljarden kosten aan de belastingsbetaler.
En wat valt te zeggen over de grote firma's die quasi geen cent betalen?!

Mijn kleinkinderen zitten in klassen van meer dan 24 kinderen. Ze mogen geen kinderen meer zijn. Zij spelen viool, guitaar, piano, en ik, de grootvader, doe mee.

Beste minister, had u ooit het idee dat cultuur mensen samenbrengt? Dat pluraliteit verrijkend is? Dat kunst de jonge mens zich zelf helpt te vinden?

Dat wordt vervangen door een steriel Wij-zijn-Wij-Ideologie. De school kent aleen maar "efficientie", rendabiliteit, "discipline".

"Vlaamse" cultuur is een non-sens; er bestaat maar CULTUUR!

Wat mij betreft, hebben de contakten via culturele aktiviteiten mij hier in dat rare Vlaanderen vastgebonden. De taal heb ik bijgeleerd. Kinderen en kleinkinderen zijn hier thuis. Maar ze hebben veel kontakten met andere wereldstreken. Wat mij betreft, heb ik lange jaren doorgebracht in Duitsland, Oostenrijk, Frankrijk, Gabon. En natuurlijk in België. Ik heb mijn identiteit niet verloren, dames en heren politici.

Zonder cultuur geen toekomst voor een land. Dus is het onzin om de mensen alleen in de kou te laten staan om de culturele belangen van de gemeenschap te betalen.