Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet

Frelis

/ #464 Overtuigingen

2013-01-09 15:59

Uit alle bovenstaande reacties blijkt hoeveel verschillende (ook beperkende) overtuigingen er zijn m.b.t. het al dan niet relevant zijn van deze petitie en de achterliggende motieven. Ook de 'Jossen' onder ons hebben gelukkig blijkbaar kunnen leren lezen en schrijven. Ze hebben de 'luxe' om hun mening te kunnen en mogen ventileren. Maar, dat geschreven woord is slechts één van de vele mogelijkheden om zich te kunnen uiten.
Alle vormen van expressie horen m.i. evenwaardig te zijn en dienen in een evenwichtig opleidingsaanbod aan bod te komen, wat een van de vele verantwoordelijkheden is van een zichzelf respecterende overheid, zoals ook gezondheidszorg, openbare infrastructuur en nutsvoorzieningen enz. Het is dus een én/én verhaal. Een maatschappij draait toch vooral op wat mensen creëren, voelen, denken, geloven, leren en doen, of heb ik er helemaal niets van begrepen?
'Kunst' is in deze wellicht een te beperkende term. Wat voor de ene kunst is, is voor de andere kitch of nog wat anders. Het gaat wat mij betreft over de levensbelangrijke mogelijkheid tot expressie, op welke visuele, auditieve, creatieve, beeldende en andere manier dan ook.