Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet


Gast

/ #430 inspraak of axiomatisch denken?

2012-12-24 08:26


De grootste grap is wel dat men blijkbaar mensen van het kabinet van minister-president Kris Peeters ervan heeft kunnen overtuigen dat het werk van de klankbordgroep een 'voorbeeldige inspraakprocedure' was. Alsjeblief zeg, kwestie van de anderen de schuld te kunnen geven als blijkt dat voor heel dit gedoe absoluut, maar dan ook absoluut geen enkel draagvlak is en nooit was. Dat komt ervan als je zo'n groep jarenlang vol zet met mensen die allemaal andere belangen hebben en waarvan zo goed als geen enkele echt voor de DKO-klas staat, gesteld dat die dan al zijn eigen belang zou kunnen overstijgen. En dat allemaal om iets te 'bereiken', 'de slag thuis te halen' , DAT NU REEDS IN HET DECREET STAAT? !! , namelijk muziek op 6 jaar.

Spijtig genoeg heeft men dit pas beseft als de bom barstte, in casu als de eerste financieel relevante teksten uiteindelijk wel móesten boven water komen. En dan is opeens het geld op en moeten de kindjes en vooral hun 'verachtelijk elitaire' ouders het gelag betalen, want dat axioma is er blijkbaar heel moeilijk uit te stampen. Dit vooroordeel, met een dun laagje betaald-pseudowetenschappelijk vernis bekleed is eigenlijk de kern van het probleem en de bron van alle miserie. Het is veelzeggend dat niet eens alle mensen die er lang hun tijd in gestoken hebben achter de nota's kunnen staan, nooit gezien.

Minister steek je kop niet in de grond en denk eens goed na of je je dergelijke anti-sociale dingen wel kan permitteren. Verschuil je vooral niet achter het regeerakkoord: het was niet déze draak die men daar in heeft willen zetten, wel de tegemoetkoming aan de relatief beperkte opmerkingen van het rekenhof een tiental jaar geleden.