Verdubbeling inschrijvingsgeld DKO: Nee! Brief aan Minister Smet


Gast

/ #396 Re:

2012-12-17 05:16

#395: pridoli -

Helaas, zonder schaamte wordt dit recht met de voeten getreden. In de plannen is wel degelijk sprake van 'kunstonderricht met een plaats in het lager onderwijs'. Maar intussen is de kunsthaatworm zo diep gekropen dat sommigen beweren dat het dan géén onderwijs meer is!

In elk debat over het openhouden van het dagonderwijs tot 18 uur dat reeds enkele jaren om de zoveel maanden de kop opsteekt (zelfs tot in het partijprogramma van Groen geraakt, als ik me niet vergis) wordt het bestaan van het DKO, dat nu reeds deze functie vervult, steevast vergeten of erger, miskend. Hoe wil je dan dat dit ooit slaagt.

Enkele experimenten met detacheringen van DKO-leraars naar het basisonderwijs zijn er al geweest. Men begint dan met hen een wedde te geven alsof ze geen enkel diploma hadden, dat begint NIET GOED en dat belooft voor later!

Eerst DKO op de werkvloer volledig respecteren dus. Maar zonder een zéér grote bocht bij de inspectie basisonderwijs kan dit nooit lukken: de onwaarschijnlijke massa visuele afleiding die nu elk muziekonderwijs veel minder efficiënt maakt afvoeren, zie je het al gebeuren.