SOOLvA zo willen wij niet samen verder


Anonymous

/ #3

2012-12-04 18:53

Het is toch pas een maand geleden dat we onderstaande brief kregen:

Aan alle ouders/verzorgers van onze scholen,
Geachte ouder(s)/verzorger(s),
Afgelopen week hebben we eindelijk duidelijkheid gekregen m.b.t. de uitkomsten van het financiële jaarverslag 2011 van onze stichting.
We hebben namelijk een half jaar (mei t/m oktober 2012) extra nodig gehad om met de accountant en ons nieuwe administratiekantoor (vanaf 01-01-2012) de cijfers op orde te krijgen.
We wisten dat we over 2011 door advieskosten en inzet van directeuren (op interim basis) extra kosten hebben gemaakt om de kwaliteit van het onderwijs op onze scholen op peil te houden.
De uitkomsten van de jaarrekening 2011 zijn voor ons verbijsterend.
Een negatief resultaat van € 578.000 waarbij we voor ongeveer € 200.000 direct benadeeld zijn door het oude administratiekantoor. Daarnaast zijn door ons extra kosten gemaakt om het jaarverslag 2011 op orde te krijgen. Dit is direct te wijten is aan ons oude administratiekantoor.
We zullen uiteraard dit grote verlies en de gemaakte kosten terugvorderen bij het oude administratiekantoor.
Wat betekent dit nu voor de scholen en voor de leerlingen?
Er zijn geen directe gevolgen voor de scholen en het onderwijs maar we vinden het wel gewenst dat u van deze situatie op de hoogte bent. We beschikken gelukkig over ruim voldoende financiële buffer in het vermogen.
We hebben er vertrouwen in dat het nieuwe administratiekantoor met ons wel een deugdelijk financiële administratie weet te voeren en dat we daar ons beleid op kunnen baseren.
Het jaarverslag 2011 kunt u vinden op onze website www.soo-lva.nl
onder downloads.
Met vriendelijke groet,
namens het bestuur,
Albert Renders, algemeen directeur

Toch vreemd dat alle mensen met een tijdelijk contract er uit moeten....ook juffen die al 2,5 jaar naar ieders tevredenheid op onze school werken. Noem dat maar geen directe gevolgen!!! 578.000 euro, weet je wel hoeveel klassenassistenten (om maar iets te noemen) daarvoor hadden kunnen worden ingezet?