Tegen de werkuurverhoging voor Europese studenten in Nederland

Isabel Nolte
De auteur van deze petitie

/ #7 Re:

2012-04-11 23:13

#5: Nederlander -

Ik snap wat je zegt. Op de facebook pagina van het event passend bij deze petitie staat echter eerst in het Nederlands uitgelegd, waar het over gaat. De vertaling is alleen voor studenten, die in het Engels studeren en nog niet zo goed Nederlands kunnen of vrienden uit Duitsland, die mee willen helpen bij de petitie, hoewel het hun niet betreft.

Mijn excuses voor spelfouten, ik zelf woon nu wel al 3 1/2 jaar in Nederland, maar mijn Nederlands is zeker nog niet perfect en ik maak fouten. Ik doe echter mijn best met de taal en natuurlijk de integratie (studentenvernigingen, cultuurverenigingen, werk bij de UT etc.).

Voor europese studenten is het studeren net zo moeijlijk geworden door bvb de langstudeerboete als voor Nederlanders. Dit is echter geen reden, om de voorwarden voor europese studenten nu nog extra te verhogen. Integratie laat een buitenlandse student al zien met 8 uur werk per week, daar veranderd 14 uur niets aan.

Verder is het belangrijkste punt wat betreft buitenlandse studenten dat deze iets moeten betekenen voor Nederland, door bvb na hun studie hier te blijven. Dit gaat zeker niet gebeuren, als de frustratie tijdens de studie voortdurend groeit door dergelijke maatregelen. 

Dat de studiefinancering in Duitsland alleen maar betaald wordt, als de ouders van de student onder een bepaald maximum aan inkomsten hebben is een groot probleem, maar op de andere hand is de studie dan ook weer gratis in de meeste delen van Duitsland. De gedachte, dat in Duitsland de financering gaat veranderen, omdat er collegegeld in Nederland bestaat is niet realistisch.

Ik betaal mijn collegegeld graag, omdat ik er in Nederland iets voor krijg, maar helaas kan ik mijn studie niet financeren door alleen werkinkomsten.

Ik vraag dus voor een eerlijke kans op studiefinancering ook als europese student.