Fatsoenlijke buslijnen in Koekange

Arthur Bremmer

/ #5 Re: Reactie Qbuzz

2012-04-11 23:11

#4: - Reactie Qbuzz

Beste Qbuzz,

Ik wil graag reageren op jullie bericht.

Eerst wil ik aanhaken op de klacht van kleine bussen. Hoe willen jullie het oplossen als de reiziger een student is en die een tentamen moet maken en niet mee kan met de kleine bussen? De reiziger/student zal hierdoor misschien het tentamen missen waardoor een kans vervlogen is.

Ikzelf ben student aan Windesheim Zwolle en wanneer ik om 8.40 uur moet beginnen moet ik de bus van 6.53 uur aan de Meidoorn in Koekange nemen en neem ik de trein van 7.20 uur en ben daardoor rond 7.50 uur op school en moet daardoor 40 minuten wachten. En dat geldt voor elk uur dat een student van Windesheim moet beginnen.
Met de dienstregeling die er was voordat lijn 34 over Koekange ging, ging de bus om 7.25 uur en sloot het precies aan op de trein en was ik precies op tijd op school, 8.30 uur namelijk. Dit was veel beter vind ik. Waarom worden die tijden niet weer terug ingevoerd zoals die waren voor de invoering van lijn 34 over Koekange?

Tevens wordt er niet gekeken naar de scholieren die naar Meppel naar school gaan. De scholen starten rond 8.15 uur en de bus komt om 8.13 uur aan bij het station waardoor ze nooit op tijd kunnen komen op school. Ook voor deze scholieren geldt dat ze voor 7 uur moeten vertrekken en dus een uur moeten wachten in Meppel.

Ook vind ik het niet klantvriendelijk dat er na 17 uur geen bussen meer rijden, alle reizigers die na 17 uur naar huis willen worden aan hun lot overgelaten en Qbuzz doet het af met het argument van bezuinigingen van het OV in Groningen en Drenthe. Het zou in principe maar om 1 bus gaan na 17 uur, dat zou toch binnen de bezuinigingen moeten passen?

Ik ga er van uit dat Qbuzz deze regeling op korte termijn nogmaals wil bekijken en tegemoet wil komen aan de wensen van de busreizigers uit Koekange.

Met vriendelijke groet Arthur Bremmer