Herkansen tweedejaarsvakken svj

bert (van ernie)

/ #11 Re:

2012-03-07 18:20

#6: Oud-student -

Beste oud-student,

De school (lees: FBO, examencommissie, bestuur, de vijand) mag het waarschijnlijk wél weigeren omdat dit van te voren is aangekondigd. Dat maakt het natuurlijk niet minder belachelijk.

Student betaalt 1650 euro per jaar. Dat doet student (lees: de svj-studenten) niet om alle herkansingen in twee blokken gepropt te krijgen zodat docent op tijd met vakantie kan. In het tweede jaar was dit ook het geval. Toen moest student nog een aantal eerstejaars vakken herkansen in het blok waarbij Deadline en Ruimtelijke Inrichting (Research / Interview / Economie/ noem het op) werden gegeven. Student (lees nog steeds: svj-studenten) deed daarnaast ook nog Campusradio, studievereniging, opleidingscommissie, schrijven voor kranten, werken bij een omroep, bijbaantjes om rond te komen, bier drinken met vrienden, dat soort nuttige en leerzame dingen.

Om redacties te mogen lopen (lees: ooit af te studeren) in het derde jaar, kregen de eerstejaars vakken prioriteit en dus kon student Ruimtelijke Inrichting een jaar later gaan herkansen in blok B en C (/A en C/ A en B). Even later, in blok D, kon student uit de neus eten tijdens Vormgeving en in blok E kon student gedwongen met vakantie omdat docent geen werk kan nakijken na de maand mei.

Het jaar daarop vulde student de blokken A, B en C met nuttige leerzame dingen als redacties, stages, keuzevakken. In blok D had student het even rustig, maar student kon alweer met vakantie want docent wilde de opzet voor de herkansing niet nakijken. Er werd namelijk alleen herkanst in blok A en C, niet in blok D. Dan kan student blok D natuurlijk nuttig gebruiken door alvast te gaan werken voor de herkansing in blok A, maar zonder actuele aanleiding en goedkeuring vooraf krijgt student geen punten.

Nu, in blok C, doet student nog een laatste stage, redactie of minor. In blok D/E is student klaar met zijn studie, student hoeft dan alleen nog af te studeren en freelance-punten te halen. En, o ja... vier tweedejaars vakken. Had student dat dan toch maar in blok C gedaan. Honderd interviews verder en nog steeds heeft student het Interviewen (als Genre/Economie/RI/Mediakritiek /Filosofie/Research/noem wat) niet gehaald.

Dus, ga koekjes bakken (lees: bemoei je niet met/zeur niet over andermans problemen).