Steun Theater aan de Stroom (TAS)


Gast

/ #11

2012-02-27 14:42

Dit is toch weer zooo typisch Belgisch. Ze geven liever miljoenen euro's subsidie aan "toneel" waar geen hond komt naar kijken, waar de commentaar, als men het stuk niets vindt, blijkt te zijn, dat de mensen te dom zijn om het te snappen. Heb al enkele keren naar dergelijk gestuntel gaan zien,... nooit meer!

Ben onlangs naar een voorstelling, nu ja, wat heet, gaan zien van theater Zuidpool. Minstens 60% van de aanwezigen hebben in minder dan een uur de voorstelling vroegtijdig verlaten. Als je dan de commentaar van hun krijgt, dat ze fier zijn dat er mensen vroegtijdig opstappen, waar zijn ze dan in godsnaam mee bezig?

Wat is er mis met de pure emotie? Willen we dan ineens ook op dezelfde manier films gaan maken, eens kijken hoeveel mensen er dan nog naar de bioscoop zullen gaan.

Als het gesubsidieerde toneel van vandaag de norm is, dan pleit ik ook voor een zelfde "norm" bij het toekennen van de subsidies aan de filmmakers. Waarom krijgen films, waar pure emoties en de zogezegde ouderwetse standaarden wel schering en inslag zijn, wel de verdiende subsidies? Waarom wordt er een onderscheid gemaakt tussen film en toneel?

onze politici weten het zelf niet meer. Iemand die amper een boek heeft gelezen, die het jaarlijkse uitstapje naar de lokale amateurkring, als cultuur hoogstaand beleeft (Niets mis mee trouwens !!!), die moet gaan beslissen wie wel en wie niet in aanmerking komt voor de subsidies. Als je dan weet dat in de comissies die alles beslissen, mensen zitten van gezelschappen die achteraf gezien rijkelijk bedeeld worden, dan mag je je toch ook vragen beginnen te stellen over de eerlijkheid en onpartijdigheid van dergelijke jury.


Hopelijk krijgen die domme, niet op hun plaats zittende, imbecielen een beetje verstand.

Veel succes alvast...

Kurt Trappeniers