stop de jacht in de uitkerkse polder


Gast

/ #107 Re:

2012-01-10 09:04

#101: -  

 beste,

heb inderdaad beetje dezelfde bemerkingen aan de inrichters van deze site, die mensen die staan te roepen van alle jacht te stoppen en de trekkende vogels niet neer te knallen als ze in de polder toe komen zijn zeer kortzichtig, de 'jacht' in de vogelrichtlijngebieden is van zeer korte duur, met name slechts open tot 15 november dus ik zie het probleem niet van de in de winter toekomende trekvogels ??

en daarbij nog eens de aantallen soorten die slechts mogen bejaagd worden zijn zeer beperkt, al de rest is beschermd dus het is niet zo simpel te stellen dat zomaar naar alles geschoten wordt...

als we willen bijleren moeten we voor ieders mening openstaan in plaats van onmiddellijk te oordelen en ook eens niet beschaamt te zijn om eens over de grens te kijken hoe anderen de problemen aanpakken of niet aanpakken. zoals het probleem van gondbroeders niet enkel een probleem is door verstoring van jacht, wandelaars,... maar ook van predatie ?

en als laatste, de jaarlijkse voettocht (tweedaagse voettocht blankenberge) loopt dwars door de polder midden in het broedseizoen(mei), op de paden maar ook op sommige stukken dwars door de weilanden, en daarbij nog hier en daar (veel) afval achterlatend, luid zingend,... dit is toch ook een vorm van erge verstoring voor de plaatselijke dieren, die we zouden moeten verbieden, naar analogie van de meningen die ik hier las. Dus ik denk dat we nog altijd in dit kleine vlaanderen moeten proberen overeen te komen en de zo te klein geworden openbare ruimtes samen te 'gebruiken'.

graag meer en correctere(objectieve) info graag !