Zorgverzekeraars discrimineren mensen met ADHD

Cas

/ #12 Belachelijke regeling

2018-05-17 12:52

Ik moet nog even afwachten of ik mijn kosten vergoed krijg via zilveren kruis. Medewerker die ik sprak dacht wel dat het mogelijk kon zijn tot 750 euro terug te krijgen, dat zou in mijn geval de kosten dekken in ieder geval.

Vind het ronduit stuitend dat volwassenen met ad(h)d zelf voor de kosten van medicatie mogen opdraaien. Kortwerkend methylfenidaat zou dan de enige mogelijkheid zijn maar dat betekent in mijn geval iedere anderhalf tot 2 uur medicatie nemen. Dat wordt dan een taak op zich en het is verre van praktisch te noemen.

Het is niet alsof ad(h)d patiënten zelf ook maar enige schuld hebben aan hun 'aandoening', je word er mee geboren. Het is gewoon een vorm van discriminatie dat deze groep hier zelf voor mag opdraaien. Lekker graaien bij mensen met een genetische afwijking.... What's next, mensen met die geboren worden minus een arm of been zelf volledig laten opdraaien voor hun prothese? Bah. 

Mijn insziens is de eigen bijdrage bedoeld, net als eigen risico, om mensen er van te weerhouden onnodige zorg af te nemen. Maar mensen met ad(h)d hebben de medicatie gewoon nodig en kunnen eigenlijk niet zonder. 

Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren aan 3000 mensen. We zullen deze petitie adverteren voor mensen die andere petities op onze website bekijken, maar deze petitie nog niet hebben bekeken.