Hou de Hoort open als losloopgebied voor honden

gewoon davy v

/ #11

2018-01-09 00:53

Als de Hoort weer open gaat, zal ik wss wel een handje helpen als ik weer kom, maar voorlopig trek ik mijn plan met het losloopgebiedje bij de Punch in Hamont en stuur ik ze bij de kettingbrug het water in om te zwemmen.  Dat gaat ook...   wel rekening houden met de heel af en toe voorbij komende vrachtboten en zorgen dat je de juiste kant kiest, zodat ze er ook uit kunnen klimmen...
(en ja, t gebied is "klein", maar dan spelen de hondjes ook meer met elkaar! en als je veel wil wandelen loop je toch nog een rondje zeker?? en je honden honderden meter van je af laten lopen vind ik GEEN goed idee en dat doen de meeste honden trouwens ook niet!!)
 
 
Op het einde ruimde ik bij de Hoort ook andermans "kakjes" op, simpelweg al omdat ik er zelf niet meer in wilde trappen.
Maar op den duur was er geen houden meer aan: een gans boodschappen-net aan stront van een ander meezeulen iedere keer?????
Velen waar ik een praatje mee maakte en het onderwerp aansneed zeiden "och, ik bezie het als ""bos"" en daar mag mn hond toch kakken? dat doen de konijnen en zo toch ook??"
Wat me opviel was dat dat ook vooral de mensen UIT DE BUURT waren.
Mensen met dergelijke ingesteldheid verpesten het nieuwe initiatief uiteindelijk toch weer.
De anderen, die van wat verder kwamen (bv hamont), ruimden eerder wel op! gek he????
 
 
Mij ga je dan ook enkel opnieuw zien afkomen indien er op een of ander manier gecontroleerd wordt!  Of tenminste meer sociale controle komt.  
 Niet enkel ivm niet opgeruimde hondenstront, maar zeker ook het afval dat de asielzoekers EN ZEKER OOK de jeugd (EN HUN OUDERS!! )van de buurt steeds achterlaten!!!!    
"Regelmatige" informering van de jeugd via school of zo en het attenderen van de asielzoekers en buurtbewoners op het waarderen en dus schoon houden van DeHoort zal een noodzaak zijn!!!!!! 
 
 
Runderen (koeien ed??) vind ik daar ook NIET thuis horen op de Hoort!!!
Maak voor mijn part inderdaad doorgangen voor herten en zo, en laat die daar komen!
 
 
Ik snap ook heel de ophef rond "niet-aangeleide" honden niet zo... ZOLANG DE BAASJES HUN VERSTAND GEBRUIKEN...
De meeste honden interesseren zich niet eens meer in egels, konijnen, herten, etc
En als je je hond laat loslopen ga ik ervan uit dat JIJ WEET dat hij NIET BIJT naar andere mensen en honden EN DAT HIJ BIJ JE IN DE BUURT BLIJFT!!!!
Een hond die bijt of agressief wordt houd je bij je! en liefst nog thuis...
Een hond die achter (wilde) dieren aan gaat ... leer je dat af!
 
 
Ik snap trouwens ook niet wat de bedoeling, de achterliggende gedachte is rond het losloopgebied en de rest van de Hoort volgens het plan...    Wat willen ze bereiken met het losloopgebied? 
Het stront-probleem blijft, aangelijnd of niet... 
Het afval-probleem blijft, ...
zolang de mentaliteit VAN IEDERE BEZOEKER niet veranderd...
 
 
Ik ben trouwens ook tegen het zwemverbod op dergelijke plaatsen.
Laat de mensen toch eens genieten van de "natuur".
Ze moeten gewoon heel duidelijk LANDELIJK kenbaar maken en wetten maken dat je WEL mag zwemmen in dergelijke meertjes... MAAR VOLLEDIG OP EIGEN RISICO
En dan bedoel ik ook VOLLEDIG:  alle kosten van "reddingsdiensten" ten koste van jezelf, geen schadevergoeding, geen problemen voor de eigenaar van dat gebied...