POLITIEAGENT TOT MAX 62 JAAR


Gast

/ #12 Chapeau !!

2017-01-05 14:45

Beste Dolf,


Je hebt naar mijn idee weer heel erg goed verwoord wat alle dienders op straat voelen. De vakorganisatie NPB kan inderdaad een grote broek aantrekken door te stellen dat ze hard 'gevochten' hebben in de CAO-strijden die er geweest zijn, maar kijkend naar resultaten bij andere beroepsgroepen is de vraag terecht hoe hard er daadwerkelijk gestreden is. Heel terecht echter geef jij ook dat dat wij als leden van de vakorganisaties ook hebben zitten slapen toen ons de voorstellen gepresenteerd werden...


Voor de andere beroepsgroepen (brandweer, ambulance, defensie) vind ik het fijn dat zij wel goede afspraken over eerder uittreden hebben kunnen behouden in hun COA's. Wetend dat geen enkel beroep met elkaar te vergelijken is denk ik oprecht dat met deze 3 genoemde beroepen (en er zijn er meer) ook wij als dienders op straat een zwaar beroep hebben. Lang niet altijd omdat we het nu zo ongelofelijk druk hebben (daarmee collega's in de drukkere gebieden niet te kort doend!) maar zeker vanwege de psychische belasting van ons werk. Na 31 jaar politiewerk op straat kan ik het aantal doden dat ik in mijn werk heb gezien niet meer tellen. Maar ik kan ze, als ik in herinnering terug ga, bijna allemaal wel terug halen en de situatie bijna uittekenen. Om maar niet te praten van alle andere leed wat daar nog eens bij komt. Geluukig zijn er ook heel veel prachtige dingen die we in ons werk mee maken en die de weegschaal in evenwicht houden. Nog steeds ben ik trots op mijn werk en dat van mijn collega's. Het steunt mij om in polls te zien dat we het als Nederlandse politie bij de burger nog niet zo slecht doen. Dat de schreeuwers, die zich over ons en ons werk beklagen, meer gehoord worden zij zo. Wie het hardste schreeuwt wordt immers het beste gehoord. Voor mij telt echter de zwijgende meerderheid.


Dolf, ik denk oprecht dat alle mensen die deze petitie inmiddels ondertekend hebben, die zwijgende meerderheid is die nu eens een keer zijn stem laat horen.


Bedankt voor jouw werk hierin en met jou alle mensen die hieraan meewerken!

Jelle Prins
Politie Noord-Nederland




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...