wij willen geen verkaveling in mol-sluis (galbergen)


Gast

/ #122

2016-07-28 06:59

- De plannen, zoals nu ingediend, druisen vollédig in tegen de nieuwe beleidsplannen van de Vlaamse regering, zoals verwoord door Vlaams minister van Ruimtelijke Ordening Joke Schauvliege (CD&V) in de Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening 2016. Het nieuwe Beleidsplan wil de ruimte-inname terugdringen. Daarbij wordt ruimtelijke uitbreiding als uitzondering vooropgesteld en wordt verdichting de nieuwe norm om de druk op de open ruimte te doen afnemen.
In de toekomst wil de minister niet meer toelaten dat een verkaveling wordt volgepropt met zoveel mogelijk huizen, elk met hun eigen vierkante meter grasveld. Het huidige project Kater@ is dan ook volledig in tegenspraak met de vooropgestelde ruimtelijke invulling.

- De plannen, zoals nu ingediend, druisen volledig in tegen de ruimtelijke visie van de nieuwe Vlaamse Bouwmeester Leo Van Broeck, die pleit voor een onmiddellijke verkavelingsstop, voor verdichting en hoogbouw. Het complete tegendeel dus van een eventuele realisatie van het project Kater@.

- Het PRUP Pastoor Wuytsstraat is toegevoegd aan het kleinstedelijk gebied. Het PRUP
moet voorzien in de herbestemming van het woonuitbreidingsgebied naar een
stedelijk woongebied. Binnen dit gebied zal het gemeentebestuur volgens de eigen website een eerder stedelijk ruimtelijk ordeningsbeleid voeren. Grootschalige verkavelingen en verdere versnippering van het landschap zijn hierbinnen een te grote aantasting van de openbare ruimte.