Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

ex ambtenaar

/ #1570 PS: (niet boos worden nu)Re: Alle neiuwe buren in de bijstand, nou moe, wie had dat nu verwacht ???

2016-06-01 07:06

#1569: buurman - Alle neiuwe buren in de bijstand, nou moe, wie had dat nu verwacht ??? 

 

PS: Het i snog veel ergger dan u denkt
Men kan als men eenmaal in een gemeente is ingeschreven kan men aanspraak maken op:

-Inrichting kosten en bijzondere bijstand tot 30.000
-School/opleiding kosten compleet gedekt.
-Huursubsidie
-Stookkosten subsidie
-Rechtsbijstand (voor als je vind dat je niet genoeg krijgt)
-Verhuiskosten
-Ziekenfonds (dus niet wat de Nederlanders hebben..nee.. alles gedekt)
-Pensioen (3 maanden genaturaliseerd en ze krijgen een vol pensioen via de svb of andere instanties betaald van...de uitkering)
-Maximaal belastbaar inkomen (in combinatie met rechtsbijstand die men allemaal aanvraagt om het maximale te kunnen teren op de NL zak)Dus ook maar iets terug betalen.. ho maar.
-Subsidie voor rijbewijs.. klinkt gek.. maar men procedeert om deze kosten gedekt te krijgen..onder het mom van "ik moet rijbewijs voor werk" ..en vervolgens geen werk..
-Kinderbijstand.. (x5)
-OV dag/week/maand/jaar kaart afhankelijk van hoever ze van het Werkplein wonen.
-Tijdelijke betaalde huisvesting.(betaald door vluchteling werken/fonds of gemeente.
-Subsidie voor het overbrengen van familie via vluchtelingen fonds.. (let op woord "vluchteling")
-Stufi voor 18+ (in combinatie met spookleerlingen/ouders die niet leven +1000 euro p/m) iaw inschrijven, Stufi vangen en nooit naar school gaan, wel herinschrijving volgend jaar, vinden de scholen niet erg want ....subsidie voor leerlingen of In-holland)
-vrijwillige verzekering (waarbij men niets betaald als men een niet belastbaar inkomen heeft)
etc etc..

Dit alles is bij haast elke "vluchteling" bekend en deze procederen er dus op los, ze belasten het zorgstelsel om afgekeurd te worden voor werk (en gaan indien nodig naar een "specialist" in het buitenland voor een complete afkeuring) dan door procederen om de keuring van de GGZ, GGD arts teniet te verklaren.. etc etc.. dit alles kost hen niets.. letterlijk niets.. want! een niet belastbaar inkomen via WWB.

In mijn tijd als ambtenaar heb ik "vluchtelingen" als cliënten gehad die binnen 3 maanden op een renteloze schuld bij de gemeente van 50.000 + zaten en die volgens ons boekje 10 euro per maand terug moesten betalen en vervolgens ..verdwenen (lees met valse documenten, dubbele identiteit, zich inschreven)

En dan heb ik ook Nederlandse cliënten gehad die niet het "slachtoffer" label hadden die letterlijk niet eens de poen kregen om een verplicht identiteitskaartje te laten maken om aanspraak te maken op een sociale woning en of WW/WWB en hierdoor verplicht meer dan 9 maanden bij centraal onthaal moesten verblijven (lees: nachtopvang voor daklozen)

iaw oh je bent Nederlander.. je hebt al die jaren netjes afgedragen voor je WW/WWB/pensioen/sociale verzekering/vrijwillige verzekering/pensioen verzekering.
nou je kan best nog wat inleveren want we moeten de "vluchtelingen" helpen.


Bij de gemeente, of het rijk, zijn ze best blij als ze eens een Nederlandse cliënt kunnen bijstaan.. Helaas kan de Nederlander nergens aanspraak op maken omdat ze alles volgens het boekje doen en omdat alles van hen geregistreerd is. (we weten alles van je.. "trust me" en anders zoeken we je op om te zien wat je in de koelkast hebt en of je nog iets van waarde in je huis hebt staan en dwingen je dat te verkopen voordat we je helpen)

Ik heb ontslag genomen vanwege o.a de rode loper en compleet "over the top" wanbeleid als het gaat om controle van identiteit en uitkering rechtsvaardigheid en voortrekkerij.(jazeker dat bestaat, een ambtenaar is ook maar een mens, en die helpen elkaar graag.....vooral als men hetzelfde geloof aanhangt..of zeg ik nu teveel)
En omdat ik ontslag nam.. heb ik geen recht op een WW uitkering! :D

Men zou bij GS eens moeten wobben naar de interne notulen van de uitkeringsinstanties en gemeente moeten opvragen.. specifiek de Case studies en verslagen van de "uitkeringspolitie" (naam kwijt) ..kan je lachen.^^