Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1553 Hot news: Rutte/VVD liegt

2016-03-31 09:39

Rutte liegt weer : aantal asieleisers stijgt DRAMATISCH !

De asieleisers die problemen zien om gebruik te maken van de z.g. Balkan route kiezen nu gedeeltelijk voor de vluchtroute via Libië naar Italië waar overigens ook al 200.000 sub Sahara en Noord Afrikaanse mannen en slechts enkele vrouwen en kinderen staan te wachten de oversreek naar Italië te wagen.Citaat: uit het Algemeen Dagblad : Als Europa vrijdag zijn deal met Turkije rond krijgt, zal de vluchtelingenstroom over de Egeïsche Zee naar Griekenland binnen 3 à 4 weken volledig opdrogen. Daags na het verstrijken van zijn vorige deadline, ziet Mark Rutte opnieuw een eind aan de vluchtelingencrisis.

Maar inmiddels druppelen de eerste cijfers uit Italië binnen en lijkt het er op, dat ook de aantallen asieleisers die Italië in de afgelopen periode bereiken dramatisch stijgen. Op zich zelf geen verwonderlijk iets, daar als volgens de berichten uit Brussel en de overeenkomst die met Turkije is afgesloten,  de ene route ‘gesloten’ wordt net als water, de toestroom asieleisers gewoon een andere route kiest.

De veiligheidsexperts in Italië maken zich zorgen, nu alleen al afgelopen dinsdag 730 mensen aankwamen in Pozallo op Sicilië en daarmee het aantal in die plaats aangekomen personen van overzee op ruim 7.000 brengt. Verder worden er 796 asieleisers in Siracusa verwacht, die door schepen van de Italiaanse kustwacht werden gered.

Het gaat bij de nieuwkomers om Nigerianen (2.426) , personen afkomstig uit Gambia ( 1.948), Senegal 1.373) , Ivoorkust en Mali.

Tot 24 maart dit jaar heeft Italië al 108.521  nieuwkomers opgevangen en de Italiaanse autoriteiten verwachten een sterke stijging van deze getallen.  Lees het bericht in de Corriere della Sera van gisteren.

Rest de vraag of Rutte in de tijd dat hij niet voor de spiegel staat om zich zelf te bewonderen ook nog een paar minuten vindt om zich met de echte wereld bezig te houden.

Maar net als de dramatisch stijgende aantallen asieleisers, houden ook de leugens van Rutte niet op, hij blijft liegen ! Het kan nog een gezellig jaar worden.