Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #1534 Zo wordt het Nederlandse volk verkracht

2016-03-14 13:58

Door Joost Niemöller

Ik las een bericht op Facebook:

Nico is er iets wat je voor mij kan betekenen als ik je vertel dat we hier ten einde raad zijn! Het betreft een plaatsing van 4 jonge Syrische statushouders(16 jaar) die door Yoin (Lindenhout) as maandag zonder vooraankondiging geplaatst worden in een straat met daarin wonende 4 alleenstaande moeders met tiener dochters… Wij hebben burgemeester en woningstichting meermaals gebeld en zijn nu racisten en geven deze jongeren geen kans? Wij zijn alleen maar BANG en in Paniek! Bezorgd voor onze kinderen want veiligheid kan niet worden gegarandeerd? Ze gaan zelfstandig wonen zonder 24u begeleiding… Hier heerst paniek onder de moeders en wij weten niet welke weg te bewandelen maar slapen allen al 3 dagen niet.. wij zijn een kwetsbare groep en ze hebben geen zorg en begeleiding voor ons… Kunnen we met zo iets naar de krant? Ons gevoel zegt ons dat dit helemaal verkeerd af gaat lopen.. De jongeren komen maandag al? Please is er een weg of ken je mensen die iets voor ons kunnen betekenen Gr. Nicole

Ik nam contact op met Nicole. Waar speelt dit? Het blijkt te gaan om het plaatsje Huissen  in de gemeente Lingewaard, tussen Arnhem en Nijmegen. Huissen is een stadje van bijna 20.000 inwoners, een, ooit, katholieke enclave in een protestantse omgeving, zwaar getroffen in WOII. Er wonen relatief veel oudere mensen, en er zijn ook relatief veel eensgezinshuishoudens. maar er zijn dus ook relatief veel kinderen, en opgroeiende meisjes.

Ach, u kent dat soort straten wel. Straten met eenvoudige jaren zestig doorzonwoningen, voortuintje, achtertuintje. Straten die je overal in Nederland vindt, maar waar de bestuurselite van dit land nooit woont.

Wat gebeurt er wanneer je in dat soort straten ongevraagd een jonge groep mannelijke immigranten plaatst? Dan ontstaat er angst. Nicole is een mondige burger. Ze omschrijft desgevraagd die angst in de vorm van concrete feiten:

Hier wachten mensen gemiddeld 12/15 jaar. Gemiddeld komen er in Huissen 20 woningen vrij! Over de betreffende woning in de straat. Deze stond in de verkoop en wij dachten dan ook dat deze woning verkocht was afgelopen week… Totdat Willemsen Wonen en nog 2 andere grote wagens zoveel spullen uit gingen laden dat een buurvrouw nieuwsgierig is gaan vragen wie de eigenaar is, de werkende mannen lieten zich toen ontvallen voor wie zij werkten.. Daarna ging het dus snel binnen. Een krappe week is de woning gepimpt met allemaal nieuwe apparatuur, flatscreen en nieuwe meubelen enz…

Kortom. De mensen niets gevraagd. De straat over de hoofden van de mensen heen definitief veranderd in een potentiële angstzone. Waar lokale bewoners 12 tot 15 jaar moeten wachten, krijgen jonge mannelijke ‘asielzoekers’ zomaar alles gratis, inclusief inboedel. Een groot gevoel van onrechtvaardigheid is er dan onder de mensen, wat samen gaat met een groot gevoel aan machteloosheid.

Dat is wat er dagelijks in eenvoudige Nederlandse gemeenten gebeurt, met gewone Nederlanders, die niet weerbaar zijn, oud zijn, meestal, of vrouw. Deze mensen zijn bang voor hun dochters, bang voor inbraken. Het zijn gerechtvaardigde angsten. Kijk maar wat er nu in Duitsland gebeurt.

De bewoners kregen na de overval door de overheid een kaartje in de bus. Ze mogen nog even komen koffiedrinken. Ze mogen laten zien dat ze ‘tolerant’ zijn, en dat ze alles en iedereen ‘welkom’ heten. Iets anders mogen ze niet meer in straten als deze in Huissen.

En weet u, dat haalt de media niet. Dat haalt alleen hier en daar op een plaatselijke website een beetje het lokale nieuws. En als deze mensen hun woede uiten, dan zijn het in diezelfde media ineens ‘racisten.’ Want een beetje eenvoudig labelen is de makkelijkste manier om van het probleem af te komen.

Zo wordt het Nederlandse volk verkracht. Je wordt er kwaad om, maar wat doe je met die woede. Het gaat zo al veertig jaar. De omvolking die als een bulldozer over ons land walst. We zijn bang. We uiten onze emoties. En het gaat gewoon door. Want de mensen die beslissen wonen niet hier. Eerst niet in de oude stadswijken. Nu niet in de eenvoudige straten ver buiten de Grachtengordel van Amsterdam. Daar, deels buiten de randstad, vindt het grote demografische drama plaats, maar op uw Nederlandse televisie ziet u er niets van terug. Want dat zou de woede maar aanwakkeren, en dat, zegt links, moeten we niet willen met zijn allen.

Mag ik even vloeken?

 

Goh, klinkt bekend. Doet Van Lunteren niet precies hetzelfde in Prinsenbeek ?