Geen draagkracht in Zoetermeer voor bouw nieuwe gebedsruimte

De buuf.

/ #71

2011-10-08 02:00

Sja, Er zitten al diverse gebedsruimten door Zoetermeer heen verspreid voor diverse religies. Ook de moslimgemeendschap, roomskatholieke gemeenschap en de hindoestaanse gemeenschap kan op vele plekken terecht. Van de voorgaande genoemde waaruit blijkt dat de Moslimgemeenschap nog het meeste "gevreesd" wordt, zijn ongeveer 5 gebedszalen op diverse locatie's waar niemand last van heeft.
Het plan om de gebedsruimte in de driehoek Seghweart/Oosterheem/Noordhove te plaatsen ligt al meerdere jaren op tafel, een aantal plekken zijn inmiddels afgewezen, maar er liggen meerdere plekken op tafel binnen dezelfde wijk!
Krijgen ze nu nee, proberen ze het volgende week weer op locatie X.

Kortom ik hoop voor u allen dat dit effect gaat hebben.
Een positief bericht, van de eerder genoemde gebedsruimten wordt geen overlast of extra parkeerdruk ervaren. De meeste moslims maken gebruik van OV, komen lopen of op de fiets, en als ze al wel met de auto komen zijn ze nog aan het carpoolen ook. Dus het is niet alleen maar kommerenkwel ;-) Vriendelijke groet, iemand die op een steenworp afstand woont van een islamitische gebedsruimte die door ongv 300 man/vrouw/kind gebruikt wordt met een capaciteit van 1000 mensen, waarvan je op afstand niet zou zeggen dat het een dergelijke ruimte is.