Sluiting dierenasiel Gent

A. Dewilde

/ #197 Re: Re: Mijn ervaringen met Dierenasiel Gent

2016-01-05 15:21

#121: Nadine - Re: Mijn ervaringen met Dierenasiel Gent 

 Beste Nadine,

Dit is wat ik zie:

Er is een “ziekenboeg” voor poezen, waar de vreselijk zieke poezen binnengebracht worden en (in tegenstelling tot in vele andere asielen waar de dieren afgemaakt worden om geld te sparen) medicatie krijgen en waar mogelijk geplaatst worden in pleeggezinnen om het genezingsproces te versnellen. In het filmpje worden zieke katten getoond, maar die worden zelden ziek in het asiel (want de hygiëne is er héél, héél strikt, poezen mogen niet geaaid worden en als je overweegt een dier te adopteren en dat toch éérst wil aaien, dan moet je je handen ontsmetten), ze worden ziek binnengebracht (en daar geholpen).

De honden krijgen een halsband aan om te gaan wandelen. In het filmpje suggereert men dat een man een hond slaat, maar dat beeld is gefilmd van op zijn rug en ik interpreteer de beelden vanuit wat ik wekelijks zie: een man doet een onstuimige, blije hond een halsband om zodat hij kan gaan wandelen. Ook het andere beeld zie ik vaak: om een halsband aan te doen, moet de medewerker in het hok binnen. In de hondenschool wordt aangeleerd dat je een (overenthousiaste) springende hond van je af kan duwen door je knie te heffen (anders riskeer je om in de handen gebeten te worden). Als je goed kijkt, zie je dan ook dat die man helemaal niet schopt maar de hond met de knie van zich wegduwt.

Heb je in het filmpje ook die scène gezien dat de man die de zwarte, stervende kitten op het deksel legt van een kooi met daarin twee (levende, wilde) katten dat kitten nog eventjes kietelt in het nekje alvorens het verhoogde deksel dicht te doen? Ik kreeg er tranen van in mijn ogen…

Tot slot herken ik op de beelden ook de riool-afvoer van het asiel. Men suggereert dat alle hokken vuil zijn (maar als de honden gefilmd worden, dan zie je dat alle hokken kraaknet zijn..) en plaatst daar een beeld bij van de riool die buiten loopt, tussen de hokken. Je ziet dat er een deur van een hok open staat, dat gebeurt tijdens het poetsen… En tijdens het poetsen gaat alle stoelgang naar die buitenriool, maar die buitenriool wordt in het filmpje gepresenteerd als “vloer van een hok”.

Dit zijn de dingen die ik als buitenstaander zie én kan verklaren.

Maar de vrijwilligers en medewerkers uit het asiel zullen u zeker en vast nog veel gerichtere informatie kunnen geven!

Hop naar een vredige, liefdevolle wereld, voor dier en voor mens. En ook tussen mensen onderling :-).

Groetjes en nog een fijne dag verder!