Sluiting dierenasiel Gent

Neem contact op met de schrijver van de petitie

Dit discussie-onderwerp is automatisch gecreëerd voor petitie Sluiting dierenasiel Gent.


Gast

#101

2015-12-19 19:25

ik ben geschrokken van de beelden ,vreselijk dierenleed,moet stoppen!!

Gast

#102

2015-12-19 19:31

verschrikkelijk hoe daar de dieren zitten en niet worden verzorgt het is gewoon barbaars. Geen eten of medicijnen krijgen ze creperen gewoon weg of ze worden vergast maar moeten dan nog dagen wachten en dan zitten ze in een super kleine bench opgesloten en te wachten op de dag dat ze vergast worden. Dit moet ECHT STOPPEN het is daar gewoon niet normaal wat daar gebeurt met de dieren . Ze schoppen en slaan de dieren dat kan en mag niet.Dat is gewoon verschrikkelijk wat daar allemaal gebeurt. Er moet zo snel mogelijk eens iemand gaan kijken die daar direct wat aan gaat doen.

Gast

#103

2015-12-19 19:49

omdat dieren een waardig bestaan moeten hebben en met respect en liefde behandeld moeten worden

Gast

#104

2015-12-19 20:08

Dit asiel moet per direct gesloten worden en de mensen die er werken moeten keihard gestraft wordend.

Gast

#105

2015-12-19 20:14

Dit dierenleed moet stoppen!!

Gast

#106

2015-12-19 20:38

Dit wordt hoog de tijd om deze beulen een halt toe te roepen ! Dieren hebben ook gevoel ! Schande dat dit alles nog bestaat ! Ik ben nog ziek van deze beelden maar ook van zoveel andere ! SCHANDALIG !

Gast

#107

2015-12-19 20:38

Dit is dierenmishandeling van de bovenste plank dit is echt niet om aan te zien
A. Dewilde

#108 Mijn ervaringen met Dierenasiel Gent

2015-12-19 21:42

In het kader van de media-strijd in verband met het Dierenasiel Gent, deel ik graag mijn ervaringen met dit asiel. Het zou fijn zijn moesten jullie dit bericht willen delen!

Regelmatig gaan wij wandelen met een hond uit het asiel. Ja, die lieverds hebben daar wat weinig plaats en daarom draven er iedere dag vrijwilligers op om vrijwillige wandelaars te registeren en de honden van en naar hun kooi te brengen. Iéder dier mag wandelen, niet enkel de schattigste dieren met een hoge aaibaarheidsfactor, maar ook de minder mooie dieren, als een mega-schattig dier al gewandeld heeft, krijgt een ander dier voorrang, ook de wildebras, de bangerik, het lelijke jonge eendje,.... Na de wandeling wordt steevast gevraagd hoe het was, hoe het dier reageerde, hoe het was in de omgang met andere mensen,… Dat wordt dan netjes genoteerd, zodat men weet of men de hond kan meegeven aan mensen met kinderen, wat het karakter is in de “vrije wereld” en zo verder. Zo kunnen ook potentiële adoptie-ouders geïnformeerd worden over het karakter van hun adoptiekandidaat.
Op een dag vroeg men me of ik geen zin had om een zwangere kat te verzorgen thuis. Neen, dieren worden niet zomaar afgemaakt, zelfs niet als dat betekent dat het in leven houden van die éne poes binnenkort leidt tot 5 poezen die allemaal zorgen, dokterskosten en een zoektocht naar adoptieouders met zich meebrengen. Nadat ik uitgebreid info kreeg over hoe ik de poes en haar jongen moest verzorgen én nadat ik via een contract beloofd had er héél goed voor te zorgen, namen we de mama mee naar huis. Ze beviel bij ons van vier kleintjes. Elke dag moesten we het gewicht noteren, van zodra er iets niét normaal leek (evolutie gewicht, vacht, stoelgang…) mochten we het asiel bellen (zelfs buiten de werkuren), bij de minste twijfel mochten we naar de dierenarts (wat terugbetaald werd door het asiel), om de paar weken moesten we even langs het asiel voor de ontworming en/of vaccinatie,... De poezen mochten 12 weken bij ons blijven, want het asiel wilde hen niét vroeger plaatsen, poesjes hebben zo lang mogelijk nood aan moederliefde en die wilde men hen niet ontnemen. Zelfs al hebben kandidaat-adoptie-ouders liever een poesje van 8 weken, het belang van de poezen gaat voor alles bij het Dierenasiel Gent.
Steevast zijn ze in het Dierenasiel Gent op zoek naar pleeggezinnen, voor zwangere poezen, voor te vroeg verlaten kittens, voor zieke poezen, voor verwilderde katten,… Omdat ze weten dat liefde en rust het beste medicijn is. Omdat ze weten dat ge(her)socialiseerde katten gemakkelijker geadopteerd worden.
En weet je, als ze écht geen pleeggezin vinden, dan neemt de verantwoordelijke van het asiel ze zélf mee naar huis, privé, vrijwillig, op eigen kosten. Regelmatig zitten daar meer dan 25 poezen. Ze offert er haar weekends en avonden voor op, te-vroeg-geboren kittens voedt ze ’s nachts met de papfles, om te twee uur, vrijwillig, omdat iéder die recht heeft op een leven. En regelmatig zie ik haar hart bloeden en haar tranen stromen als ze er eentje ondanks alle inspanningen niet heeft kunnen redden.
Weet je, mijn hart bloedt als ik lees wat mensen die het Dierenasiel niet kennen schrijven. Tranen springen in mijn ogen als ik bedenk hoe ontzettend oneerlijk het is dat iemand (blijkbaar een concurrent) er in slaagt om dingen zodanig te manipuleren dat iedereen het gelooft.
Dit verdient het Dierenasiel Gent écht niet. Dit verdienen die dieren écht niet!
Echt waar, als ik ooit een dier naar een asiel zou moeten brengen, dan doe ik het zonder een seconde te aarzelen naar het Dierenasiel Gent. Ga kijken, ga praten, ga wandelen met een hond, neem een pleegkat mee naar huis en ervaar, zie, beleef, stel met je eigen ogen vast hoe het daar écht is!!


Gast

#109

2015-12-19 21:43

Omdat ik het heel goed vind, dat er actie genomen wordt tegen dit verschrikkelijke asiel!!! Dieren hennen geen stem.....dus moeten wij dat voor ze doen!!!

Gast

#110

2015-12-19 21:48

Stop deze mishandeling, deze dieren verdienen een waardig leven!!!!

Gast

#111

2015-12-19 22:19

Omat ik van dieren hou en het niet normaal vind dat dieren mishandeld woorden.

Gast

#112

2015-12-19 22:20

Zoals hier gezegt wordt....Ze verdienen het niet om een asiel te zijn!!!! Dit is een echte schande!!!! Ze moesten zwaar gestraft worden!!!!!

Gast

#113

2015-12-19 22:56

Jullie helpen de dieren niet jullie vermoorden ze... daarom moet moet dit stoppen!

Gast

#114

2015-12-19 23:21

Die dieren verdienen beter heb zelf 2 honden en als je zoiets ziet.wel das erg.

Gast

#115

2015-12-19 23:29

Ja sluiten,in de eerste plaats omdat dit gebouw niet meer voldoet aan de normen van een deftig dierenasiel.

Op de tweede plaats  moet er  een nieuw dierenasiel komen met een nieuw bestuur.
Zij zijn verantwoordelijk voor de mensen die daar werken en blijkbaar zijn er daar tussen die er barbaarse praktijken op na houden.Dit kan en mag niet,zij kunnen zich geen dierenvrienden noemen. Wie zich schuldig gemaakt zou hebben de voorbije jaren,maanden,weken hebben dit gedaan ten koste van de mensen die het daar wel goed meenden. En dat is voor mij het ergste!Zij zijn de oorzaak van wat we vandaag nu meemaken,afgunst,jaloezie,verwijten naar personen in het bijzonder de Poezenboot,schande van de opmerkingen aan hun adres,ze verdienen dit niet!
Ten slotte wil ik nog verwijzen naar alle 19(?) gemeenten die hun verantwoordelijkheid doorschuiven naar het dierenasiel en hun dieren 'droppen' in Gent. Opgeruimd staat netjes,en zij moeten voor geen opvang zorgen en geen kosten doen voor sterilisatie,castratie,chippen ,medische verzorging enz...Gemeentes,neem jullie verantwoordelijkheid op aub!!!!
Alle mensen verdienen een pluim die met liefde omgaan met dieren,voor degene die er andere praktijken op na houden heb ik geen respect!
Sluiten ja,en voorlopig containers of leegstaand gebouw inrichten met nieuwe mensen,stad Gent moest dit gebouw al lang gesloten hebben,dit is voorhistorisch.
Dialoog??????Beste oplossing?????En binnenkort nieuw asiel,tezamen met Poezenboot en alle andere organisaties hier in Gent die de dieren een warm hart toedragen.Zo vergeet ik niemand.
Ik wilde dat toch even kwijt.

 


Gast

#116 Re:

2015-12-19 23:44

#19: gast -  

 Nee,zij doet NIET aan broodfok,wil ik dat even duidelijk maken.Informeer U eerst voor je zulke dingen zegt!


Gast

#117

2015-12-19 23:55

Maak nu toch dringend eens werk van het nieuwe asiel aan de watersportbaan in Gent. Dit werd al jaren geleden beloofd. Hoe is dat toch mogelijk?! Sluit dit asiel! EN schaf euthanasie via vergassing zo snel mogelijk af! Ook alle medewerkers die daar onbekwaam zijn in het vak wat betreft dieren = BUITEN !!

Gast

#118 Re: Re:

2015-12-19 23:58

#116: - Re:  

 waarom alle maanden om pups gaan naar Griekenland , terwijl hier zo veel sukkels zitten niet ver van hare pupyboot

GAST

#119

2015-12-20 00:01

WAT GAAT ER GEBEUREN MET DE ZIEKE POEZEN DIE SCHUDDINCK NIET WIL OP HAAR ZINKENDE BOOT ? WIL ZIJ DAT ASIEL OPEN HOUDEN OM VOL GRIEKSE PUPS TE STEKEN EN DE MOEDERKES GINDER GEWOON AAN HUN LOT OVER LATEN


Gast

#120

2015-12-20 01:11

Hetis gewoon niet te geloven dat zo'n zaken nog gebeuren in onze moderne maatschapppy , we moeten opkomen voor de dieren want zie kunnen niet spreken ,sluiten dat asiel ze is niet waard om dieren te hebben ,nog erger of een consetratiekamp !!! LAAT ZE AUB OPHOUDEN :-(
Nadine

#121 Re: Mijn ervaringen met Dierenasiel Gent

2015-12-20 01:15

#108: A. Dewilde - Mijn ervaringen met Dierenasiel Gent 

 Hoe komt het dan dat er zulke harde beelden op fb gedeeld worden dat kan toch zomaar niet verzonnen worden ? ik ben er nooit geweest maar ben van west vlaanderen ,zijn wij dan zo goedgelovig om filmpjes te geloven of zijn de filmpjes verzonnen of op een andere oord gemaakt ? 


Gast

#122

2015-12-20 04:26

vuil dierenbeulen

Gast

#123

2015-12-20 05:40

voor de harde beelden !! Wat daar gebeurd kan echt niet.


Gast

#124

2015-12-20 08:03

omdat ieder dier rechten heeft,en zeker recht op een goede verzorging

Gast

#125

2015-12-20 08:10

Omdat het zo verschrikkelijk is hoe ze met de dieren om gaan
Die beestjes verdienen het om liefde zorg en respect behandelt te worden
Dit kan en mag gewoon niet gebeuren en moet gestopt worden