SAMEN KUNNEN WE HET!


Gast

/ #103

2015-12-06 19:56

VlUCHTELINGEN MOETEN GEHOLPEN WORDEN, dat staat voorop!
Daarnaast is een "open, fatsoenlijk gesprek" over de complexe problematiek die hier mee samenhangt essentieel.

Waarbij ook oog en oor voor gefundeerde kritiek en de zeer grote zorgen die hierover leven in de samenleving:
- zoals het jarenlang systematisch wegkijken van regering en politiek bij het (boot) vluchtelingendrama, als ook over de uitgebleven financiële steun aan Vluchtelingenhulporganisaties van de VN, aan NGO's of aan betrokken regeringen voor hun inspanningen voor opvang van Syrische vluchtelingen in de regio .
- zoals het volstrekt ontbreken van politiek-bestuurlijk leiderschap, visie en moed, om maar niet te spreken van de ongefundeerde negatieve "borstvergroting"-framing van Halbe Zijlstra, fractievoorzitter van de VVD.
- zoals over mogelijke verdringingseffecten en over eerlijke verdeling van de lasten. Temeer gezien de toegenomen bestaansonzekerheid voor grote delen van de bevolking door afbouw van de verzorgingsstaat, zoals bijv. in de ouderenzorg, en het ieder voor zich. Dat terwijl minima, lagere inkomensgroepen en middeninkomens grotendeels de rekening van de 8 jaar durende economische crises hebben moeten betalen en voorts dat juist ook in deze groepen zich de verliezers van de globalisering bevinden.

Laat de regering gemeenten , buurten of wijken die vluchtelingen opvangen, een extra toelage geven. Bijvoorbeeld door extra middelen voor sociale woningbouw beschikbaar stellen waar vluchtelingen in bestaande corporatiewoningen zullen worden gehuisvest.

Met andere woorden:
1. praktisch en met grote spoed vluchtelingen helpen en
2. maar ook politieke druk organiseren om te zoeken naar vormen van maatregelen/ compensaties ten behoeve van degenen die nadelige effecten/ lasten hiervan ondervinden.