Steunbetuiging BaTP verdient erkende plaats binnen GGZ


Gast

/ #249

2015-11-30 20:33

Ik denk dat de consequenties van dit wetsvoorstel niet voldoende zijn overwogen: wat met alle afgestudeerden met een Bachelor in de Toegepaste Psychologie? En de studenten die momenteel nog deze richting volgen? Is alles voor niets geweest?Inschrijvingsgeld en handboeken kosten handenvol geld waar de ouders of de student zelf hard voor moeten werken hebben..allemaal in de vuilbak als dit wetsvoorstel van kracht gaat! Ik vind dit gewoon niet eerlijk en weet dat er velen met mij akkoord zouden gaan.

Daarnaast zou het niet alleen oneerlijk zijn voor de BaTP's zelf maar ook hun cliënten die hun hulp behoeven. Er zijn enorme wachtlijsten binnen de hulpverlening, zeker op de eerste lijn, waar BaTP's specifiek voor opgeleid zijn gezien hun praktische en brede kennis van verschillende problematieken. En toch geraken psychologen en psychologisch consulenten moeilijk aan werk. Besparingen zeggen ze dan. Het is een frustratie voor veel werkzoekende psychologen/psychologisch consulenten en studenten die bijna niet anders kunnen dan gedemotiveerd raken.

Zelf ben ik afgestudeerd als BaTP, en aangezien ik nog verder wou studeren ben ik een schakelprogramma beginnen volgen in de hoop een master te kunnen halen in de toekomst. Ik merk dat wij als BaTP enorm voorstaan op gespreksvaardigheden in vergelijking met de universiteitsstudenten en dit werd ook opgemerkt door verscheidene professoren. Wetenschappelijke achtergrond is iets dat zeker van belang is binnen het psychologische werkveld, maar in de praktijk met je cliënten kunnen omgaan is toch minstens even belangrijk? En hier zijn wij enorm op getraind binnen de opleiding BaTP, evenals in testafnames en diagnostiek. We hebben elk onze sterktes en zwaktes, wat maakt dat we elkaar juist kunnen aanvullen.