tijdelijke huisvesting van statushouders Den Hoorn MD (asielzoekers)

Gast

/ #114

2015-10-13 13:03

Nu volgt de democratische show: we krijgen een informatieavond over een voldongen feit en daarmee wordt voldaan aan de informatieplicht. Let wel: Het is een voorstel van het college en dat zit daar natuurlijk vanwege de meerderheid in de gemeenteraad. Ziehier de kans op een succesvolle wijziging.

Het werkt zo, het college in vergadering: "In Den Hoorn pakken we gewoon in 1x alle weerstand. Hiermee voorkomen we gedoe in 3 kernen, want dat kunnen we gewoon niet aan. Naar Den Haag communiceren we heel trots dat we in 1x aan onze taakstelling als Midden-Delfland voldoen. Even kijken, wie van de wethouders gaat deze rotklus oppakken? Ok, even diep adem halen, niet omver laten blazen door weerstand en gewoon doorzetten; we hebben toch de meerderheid in de raad. Laten we vandaag dan nog even een brief sturen naar de bewoners, want anders klagen deze weer over 'achterkamertjes'. Ok, dat doen we. We gaan ervoor. O ja, niet eventueel in Schipluiden hoor, want dan heb ik er zelf ook nog persoonlijk last van. O ja, 'tijdelijk' is de goede term, want na 5 jaar verlengen we met 2 jaar en daarna opnieuw met 5, maar vanuit de illusie vol blijven houden dat het niets definitief is."

Lijkt mij duidelijk dat inzet moet zijn: verspreiding van de opgave van Midden Delfland over de drie kernen. Inzet op beheersbaarheid. Dit leidt vanaf de kant van bewoners en ook de statushouders op meer kans op een succesvolle integratie.