tijdelijke huisvesting van statushouders Den Hoorn MD (asielzoekers)


Gast

/ #113 Dit is niet de oplossing

2015-10-13 12:50

Ook wij hebben net een nieuwbouw woning in deze wijk gekocht en wonen hier momenteel in een appartement.

Wat ons niet lekker zit is dat we hier zo kort vantevoren over worden ingelicht.
Daarnaast maken wij ons zorgen over de ontwikkeling van de wijk en snappen we niet goed waarom er nu besloten wordt om alleen in Den Hoorn en juist op deze plek de vluchtelingen te huisvesten.
Midden in een nieuwbouwwijk met heel veel jonge gezinnen.

Natuurlijk moeten we deze mensen een kans geven, maar dit is niet de manier.
De afspraak was om te verspreiden over de drie kernen van Midden-Delfland.
Als er nu bijvoorbeeld op 5 verschillende plaatsen 20 woningen worden gebouwd, kunnen we hier huisvesting bieden aan deze mensen. Zij zullen dan sneller de aansluiting vinden binnen de gemeente/wijk en er is dan meer ruimte per school beschikbaar voor de kinderen.
Ook neem je hiermee de angsten bij de omwonenden weg, dit is namelijk een behapbaar plan en zorgt ervoor dat integratie mogelijk is.

Wanneer je aan 100 gezinnen woningen biedt op 1 plek, is de kans op integratie klein. Daarnaast is het niet correct dat de inwoners hier nu pas over geinformeerd worden en het is al helemaal niet netjes dat de nieuwbouwplannen hier niet eerder over ingelicht worden.

Wij willen graag wonen in een mooie, nette wijk en natuurlijk willen we dit ook mogelijk maken voor vluchtelingen. Maar niet op deze manier en in deze aantallen.

Ik pleit voor het plan om te spreiden over de drie kernen.