tijdelijke huisvesting van statushouders Den Hoorn MD (asielzoekers)


Gast

/ #14

2015-10-13 06:57

Ik teken deze petitie om dezelfde redenen als degene die deze petitie gestart is. Ik voel mij niet gehoord om tot een definitieve besluit te komen over dit onderwerp. Een voorbeeld: het debat mogen wij inwoners van Den Hoorn bijwonen, maar alleen om te luisteren en dus mogen wij hier blijkbaar niet meer in meedenken.

Daarnaast ben ik van mening dat er wel wat leegstaande kantoorpanden staan, weliswaar in industriewijken ipv woonwijken, die met minder aanpassingen bewoonbaar voor de vergunninghouders gemaakt kunnen worden. Zoals deze op het industrieterrein Oud Camp (Maasland): http://m.fundainbusiness.nl/kantoor/maasland/object-49494659-oud-camp/ & http://m.fundainbusiness.nl/bedrijfshal/maasland/object-48935725-oud-camp-4-b/ . Als zij naast het leren van onze taal als één van de eerste dingen ook leren fietsen kunnen zij gemakkelijk bij de omliggende dorpcentra komen.

Nogmaals, ik verwelkom de vergunninghouders onder de asielzoekers wel maar ik kijk eerst naar al bestaande mogelijkheden voordat er units in Den Hoorn worden geplaatst die 5 tot 7 jaar ingebruik worden genomen en de nieuwbouwmarkt in de weg zitten. Want het feit blijft dat Den Hoorn een aantrekkelijk woonomgeving is!