Vrijstelling ER-rekentoets en rekentoets uit slaag-/zakregeling


Gast

/ #195

2015-08-13 14:43

Mijn dochter van 16 heeft dyscalculie en is in het "gelukkige" bezit van een erkende dyscalculie-verklaring. Zij weigert zich echter door deze handicap uit het veld te laten slaan. Ze heeft haar sterkten en zwakten prima op een rijtje en volgt met veel plezier HAVO met profiel C&M zonder wiskunde. Dit profiel sluit naadloos aan bij haar capaciteiten. De kans dat zij in mei cum laude gaat slagen voor haar HAVO-examen is groot.

Haar studievervolg heeft ze ook zelf al uitgestippeld: eerst HBO Communicatie en daarna Politicologie op universitair niveau. 

Maar.....dat gaat allemaal niet door als de Tweede Kamer besluit de storm van kritiek naast zich neer te leggen en dit politieke gedrocht gewoon door te laten gaan.

Afgelopen jaar haalde mijn dochter voor de aangepaste toets een 3. Ondanks jarenlange wekelijkse privé gefinancierde bijlessen, de onzeker-makende klassikale reken-bijlessen op school en vele uren van oefenen. 

Beste Tweede Kamer-leden, respecteer dat iedereen eigen talenten heeft. Roep niet alleen dat we in Nederland adaptief onderwijs bieden, maar handel er ook in de praktijk naar! Waar ook de onrechtvaardige verschillen in benadering tussen dyscalculie en dyslexie een bewijs van zijn.

Dus verspil geen talent en geef jongeren met dyscalculie vrijstelling van de rekentoets!