DE ZWERFKATTEN HEBBEN DRINGEND HULP NODIG IN VLAANDEREN !!


Gast

/ #16

2015-08-11 02:11

Wij zijn een opvang zonder subsidies. Hier dit jaar nog stteds veel mensen die hulp zoeken voor zwerfkatten en kittens! Bij andere opvangen hoorde ik dit eveneens... er is plaats te kort overal.
Ik schrok dan ook van de reportage op de VRT over het feit dat het aantal katten in asielen daalt!? Dit klopt niet!
Wij zitten aan het maximum van 50 katjes in opvang. Als er zijn die kunnen vertrekken naar hun nieuwe thuis worden deze plaatsen meteen weer ingenomen door nieuwe stakkertjes die zwerven.
Hier 50... mogen er vertrekken naar hun nieuwe thuis zijn die plaatsen meteen weer opgevuld.

Ook het feit dat sommige asielen een afstandspremie vragen lijkt me niet bevorderlijk voor het zwerfkattenbeleid! Wat als men zwervertjer vindt? Moet men dan een afstandspremie betalen terwijl zij enkel willen helpen de zwerfkatten te minderen?

Bepaalde facebookgroepen staan vol met gratis katten en kittens die niet in orde worden gebracht. Zonder meldingen van facebookgebruikers doet het fod niets... mensen moeten aan het adres zien te komen en dan pas kan men een melding doen. Daarnaast is er de vraag in hoeverre de controles gebeuren... is er voldoende personeel om al deze meldingen daadwerkelijk te controleren? Ik denk moest men met vrijwilligers werken die op controle gaan dat men al een pak meer mensen bereikt. En hoe snel wordt de controle uitgevoerd? Meldingen van kittens of volwassen katten die al mogen vertrekken... het fod melde me dat ik enkele weken na het plaatsen van de melding een mailtje kon sturen om te vragen of de controle daadwerkelijk al plaats vond... na enkele weken pas op controle gaan is te laat! Vooral voor katten die meteen weg mogen!

Verder zou het erg goed zijn als steden inderdaad meehelpen aan het zwerfkattenbeleid! Katten die te wild zijn en niet meer sociaal kunnen worden, maken wij ook steriel... en worden dan uitgezet. Voor opvangen die geen subsidies krijgen is dit echt financieel zwaar! Met 50 katten in opvang... velen die ziek toekomen... is er weinig tijd om sponsors te zoeken en dergelijke. Voor ons het letterlijk kiezen tussen zoveel mogelijk katjes helpen en daar alle tijd in steken of sponsors zoeken en op beurzen gaan staan... wij kiezen voor een beter leven voor zoveel mogelijk katten, dus dragen wij heel veel van die kosten op ons! Dit is dierenwelzijn boven alles...
Helaas ook al steken we er zoveel geld aan toe de diertjes te helpen... het blijft dweilen met de kraan open! Het is afschuwelijk te zien hoe mensen omgaan met dieren op die groepen... hoe een opvang een kat van bij hen toont en even later een particulier zijn gratis niet steriele kittens aanbiedt... meestal wordt er uiteraard op de gratis kittens ingegaan ipv het opvangkatje die volledig in orde is, maar niet gratis. Wetende dat het gratis kitten groot wordt, niet steriel naar buiten mag in de tuin... de poes bevalt buiten verstopt... en daar komen de zwervertjes :(. Ook deze gaan zich verder voortplanten.
Dit kan zo niet verder! Er MOET meer controle gebeuren!!!