Surfen begint pas bij 7bft!


Gast

/ #172

2015-08-05 10:01

Windsurfen en kiten zijn net als zweefvliegen, acobatisch turnen, bergbeklimmen, valschermspringen, mountainbiken en nog zovele sporten recreatieve activiteiten die een bepaalde dosis risico voor eigen hebben inhouden. Dat principe is aanvaard én gekend door elke beoefenaar ervan.
Als je op zee gaat flirten met de kracht van de natuur, lijkt het me een uitgesproken zaak dat je dat TOTAAL VRIJWILLIG hebt gedaan en je dan ook je eigen hachje redt als de zaken keren. Niemand kan de burgemeester verwijten dat hij niet werd "gered" na een dagje surfen bij 7-8bft.
Een surfer in nood bij 8bft is nooit een beginnend surfer daar hij de plank wellicht niet eens op het water zou hebben gekregen. Hij wist maw wat hij deed en rekent mogelijk op kennissen om hem een hand toe te steken als het fout gaat.
Iedereen bestraffen omdat de lokale burgervader zich geroepen voelt om elkeen "tegen zichzelf" te beschermen, neigt naar totalitaire regimes. Maar die analogieën doen zich op andere gebieden ook voelen de laatste jaren. Een tendens laat ons stellen.