RedhetIJssportcentrumEindhoven


Gast

/ #879

2015-05-10 08:04

Tig voetbalvelden,tennisbanen, zwembaden, hockeyvelden, verenigingsgebouwen, etc, in Eindhoven. Allen rendabel?

EEN IJSBAAN IN HET GEWEST EINDHOVEN

Schaatsen, DE sport waarmee Nederland zich al jarenr wereldwijd op de kaart zet, weg uit regio Eindhoven. DE STAD die zich wereldwijd wil laten zien zien en horen. Waar steeds meer jonge mensen over de hele wereld komen studeren, kennis vergaren, kennis brengen, blijven werken, na hun studie (regelmatig) blijven terugkeren. De naamsbekendheid van Eindhoven over de hele wereld als MISSCHIEN WELMOOISTE DE STUDENTENSTAD verspreiden. Steeds meer studenten die tijdens hun verblijf in Eindhoven met deze oernederlandse sport kennis maken. En schaatsen ...ook leren!  

Niet alleen de inwoners van Eindhoven maar ook heel veel mensen uit Zuid Nederland trekken naar de ijsbaan. Het moet alle regiogemeenten dan ook wat waard moeten zijn om de ijsbaan te behouden. (Jaarlijkse Rijksgelden tbv gemeenten beter verdelen zodat omliggende gemeenten ook een bijdrage leveren)  

Mijn voorstel:  Wijze mensen met verantwoordelijkheid in grote internationaal opererende bedrijven, organisaties, universiteit/TU, laat onderzoeken of ijssport kan worden geintegreerd in de gemeenschappelijke sportvoorzieningen voor de universiteit. 

Zo zou eens nagedacht kunnen worden om  ijssportaccommodatie te realiseren boven/of in combinatie met o.a. atletiekvoorzieningen.  Laat creatieve TU studenten/bouwkunde/stedebouw hier eens over nadenken. Het zou toch fantastisch zijn; 'n accommodatie waar je de bijvoorbeeld 'n hele dag (bv ouders met kinderen) kunt verblijven om welke sport dan ook te beoefenen.  

Los van het bovenstaande:  Dat de bestaande  op deze manier gerund, te veel geld kost, is logisch.  Dat heeft alles te maken met het feit dat de exploitatie in handen ligt van de gemeente. Gebrek aan korte lijnen, moeizame communicatie, te veel toegerekende overhaed kosten etc. Door de gemeente op afstand, achter de bureau en in veel ambtelijk overleg aansturen van deze accommodatie, is gedoemd te mislukken.

IJssportverenigingen zoals IJCE en KEMPHANEN, zouden zich gezamenlijk moeten opwerpen om verantwoordelijk te willen zijn voor het beheer en exploitatie.  Dat zou bijvoorbeeld kunnen in een Stichtingsvorm  die de accommodatie op basis van een duurzame samenwerkingsovereenkomst met de gemeente beheert. Dit alles in een zo stevig mogelijk eigenstandige structuur.

Stop dus met zoveel mogelijk ambtelijke bemoeienis maar leg het geheel in handen van een gezamenlijk opererende doelorganisatie die met een aantal vrijwilligers op een niet vrijblijvende wijze het beheer en de exploitatie op zich neemt, gebaseerd op een visie voor zowel de korte als de lange termijn. Een samenwerkingsvorm waarbij de gemeente via de route van geleidelijkheid de verenigingen/stichting de de financiele ruimte biedt om een optimale werkstructuur op lange termijn te ontwikkelen.

Vast een grote kans van slagen.

 

Trouwens geachte Gemeente bestuurders:

Hoe meer sport- en spelaccommodatie in een gemeente, hoe groter het genot om daar te leven, te wonen en te werken.     Hoe hoger de belevingswaarde, hoe waardevoller de stad, hoe waardevoller de huisvestingsvoorzieningen.                          Dus  ook belastingtechnisch gezien dom van de gemeente om deze unieke sportaccommodatie uit de stad te verwijderen.

Daarom is  er juist nu de gelegenheid om te kiezen voor behoud van de ijsbaan.

Gemeenteraad,  daag de verenigingen uit!

Schaatsen is zo puur!

Jos