POLITIE-CAO 2015

Jopie

/ #189 realiteit van het salaris

2015-04-16 11:04

Ik weet niet hoe het met de collega's is. Maar tot een paar jaar geleden hield ik aan het einde van de maand salaris over. Daar konden we als gezin van op vakantie en leuke (extra) dingen doen. Helaas is het nu andersom. Aan het einde van mijn salaris hou ik dagen van de maand over. Ieder dubbeltje wordt 10 keer omgedraaid voordat we het uitgeven. 

Een analyse van mijn bankgegevens liet mij wel zien dat mijn bestedingspatroon niet anders is geworden. Wel dat het karretje bij de supermarkt steeds duurder is geworden.  Maar de inhoud van het karretje is veel soberder dan vroeger. Het koekje voor 's avonds bij de koffie is er niet meer. Frisdrank en/of een biertje alleen in het weekend, dan ook niet meer als 2. 

Nieuwe kleding en schoenen voor de kinderen kunnen pas als de kinderbijslag is gestort. Dan hopen dat de kinderen niet alles hebben opgemaakt dan kunnen we voor ons zelf ook iets "nieuws" kopen.

De dooddoener dan zoek je toch ander werk is na dit verhaal al snel gemaakt. Alleen vind ik het werk zo verschrikkelijk leuk om te doen. Maar ik kom nu wel op de grens hoelang we dit als gezin nog volhouden. Wanneer ik dan toch de overstap moet maken naar minder leuk werk, maar wel meer geld.

Ik hoop dat het zover niet gaat komen, maar die keus is niet aan mij maar aan de Minister.




Betaald Adverteren

We zullen deze petitie adverteren bij 3000 mensen.

Leer meer...