lievevrouwestraat-ranst


Gast

/ #12

2015-01-30 13:31

Deze straat is heel dringend aan een totale heraanleg en herinrichting nodig. Een tweerichtingsstraat is niet meer verantwoord. De laatste jaren zijn en vele tientallen woongelegheden,vooral appartementen bijgekomen in Ranst,Berkenlaan,Molenstraat,Lievenvrouwestraat zelf, met natuurlijk veel meer inwoners. Deze hebben allemaal één of meerdere wagens die ze natuurlijk gebruiken. Soms is er daar in die straat zo een druk verkeer, zeker een regenachtige zaterdagvoormiddag, dat men gewoon niet meer normaal kan rijden daar. (Al dan niet met een begrafenis, wat ook nog eens enkele honderden extra bezoekers en voertuigen aantrekt)Massa's parkeerovertredingen omdat de infrastructuur aldaar helemaal ontoereikend is. Daar gaan verbaliseren helpt niet... Inwoners van Ranst welke in een van de handelszaken aldaar moeten zijn en van iets verder komen, ook veel oudere mensen, nemen hun auto.(vb apotheker) Wijkagent F.Bungeneers heeft een 10 a 12 jaar terug dit alles al eens aangekaart en daar een verslag over gemaakt, maar er verandert niets.
Oudere bewoners van Ranst kunnen bevestigen dat die straat er nog hetzelfde bijligt als 50 jaar geleden,met dezelfde achterhaalde kassei en boordstenen en voetpaden. Er zijn echter wel vele tientallen appartementen met bewoners bijgekomen. Het gewone doorgaande verkeer is niet verboden, dus ook niet voor vrachtwagens trekker met oplegger,tot 44.000 kg die naar de Kmo zone Ter Statenweg rijden. Kunt ge u inbeelden dat twee dergelijke vrachtwagens elkaar moeten kruisen omstreeks 08.15 uur of 15.45 uur,op de ogenblikken dat er veel schoolgaande jeugd met de fiets langs komt...Ook de handelaars; bakkers, beenhouwers enz...moeten bevoorraad worden ,dus altijd dubbel geparkeerde vrachtwagens.
De straat zo ze er nu bijligt is onverantwoord en helemaal achterhaald. Er moet een politieke wil komen om deze te heraanleggen, zonder eigenbelangen te laten meespelen.