lievevrouwestraat-ranst


Gast

/ #10

2015-01-30 11:58

 Ik ben voor een faire stelling. 

De grote chaos ontstaat gewoonlijk tijdens de begin en einde schooluren. Dit is een fenomeen dat OVERALheerst, dus ook in Ranst. Als ik terugga naar mijn eigen kindertijd (42j geleden) was dat al zo dat schoolstraten de  lokale 'wild-west' zones waren tijdens de openingsuren en sluitingsuren van de school. 

Er is een mogelijkheid: slimme verkeersborden, die door gezond verstand geprogrammeerd worden. Slimme bestuurders: zowel auto en fiets als bromfiets. Fairplay wat mobiliteit betreft. (Ik ben onlangs een omleiding tegengekomen waar men de omleiding niet door de sjieke/dure wijk , maar wel langs de dorpskern met enkele schooltjes. of een zeer lange omweg via een 1vaksbaantje waar 2 auto's niet konden kruisen...)

ps: Ik ga ervan uit dat NIEMAND vrijwillig verkiest om door het centrum van Ranst te rijden(of waar dan langs een schoolzone) als de schoolpoorten openen of sluiten. Dat is net als voor het plezier de autosnelweg nemen tijdens de spits omdat het zo fijn is om samen stapvoets over de snelweg te kunnen rijden.

Je kan dus misschien ook stellen dat het de auto-overlast van de ouders is, die de grote gevaarlijke chaos veroorzaken. Zoals gewoonlijk de kip en het ei-vraagstuk.

Met de bewering van chaos verkeersbeleid ben ik akkoord.

We leven samen in 1 dorp, waar ieder moet proberen door de rat-race van het leven te spartelen. En ik ben heel blij dat ik niet in die zone nodig ben.