Rekentoets VO desastreus voor kenniseconomie


Gast

/ #49

2014-10-31 23:18

Mijn dochter zit nu in de 3e van de tl plus klas.
Vorig jaar zat ze in de havo/tl klas, ze presteerde op havo niveau en de inzet was havo. Echter ze heeft dyscalculie. Ze heeft 2 jaar lang erg hard gewerkt om haar handicap te beperken tot een 5 op wiskunde m.b.v. bijlessen. Na verschillende gesprekken en tot vervelends toe aan moeten horen dat ze een echte havo leerling is durfde de school het niet aan, want de wiskunde/natuurkunde en scheikunde op havo niveau...? En als wiskunde verplicht wordt? Ze moest dus naar een andere school en doet nu tl.
Dit kind zal nooit een vak kiezen waarbij je erg veel moet rekenen.
Er zijn ook bij ons heel wat tranen gevallen en mijn dochter zag het als een vernedering en falen.
Zij wilde niet meer naar school, dag motivatie!
En hoe erg is het om als puber te zien dat al je vriendinnen naar de havo gaan met minder hoge cijfers dan jij. Ik heb mijn dochter geleerd dat ze moet focussen op haar talenten en die heeft ze genoeg. Volgend jaar moet ze examen doen, ik ben bang dat ze door de rekentoets weinig kansen heeft. Veel mensen begrijpen niet echt wat dyscalculie is. Je vraagt een invalide ook niet om uit de rolstoel te stappen en een stuk te lopen. Dit betekent niet dat iemand niet intelligent is.
Ik hoop dat deze petitie daar iets aan kan veranderen.
Ps. Ik snap het invoeren van die hele toets niet. Is het niet de omgekeerde wereld? moet je niet eerst op het basisonderwijs gaan kijken hoe het met het rekenonderwijs gesteld is en vanuit daar de verbeteringen doorvoeren naar boven?