Red postgraduaat IBW aan de UA

Young In Song
Gast

/ #6

2014-10-23 22:38

Men mag de universiteit niet bekijken als een fabriek waar men producten aflevert. Een Postgraduaat opleiding wordt beschouwd als niet productieve opleiding volgens de universiteit d.w.z dat enkel bachelor en masteropleidingen(diploma afleverende opleidingen)als productief beschouwd worden.
Het is zeer spijtig dat een universiteit van deze tijd enkel het marktprincipe volgt. De Universiteit is geen privé bedrijf maar een instelling waar de leerbehoefte van burgers aangevuld kan worden met kwaliteitsvolle docenten en infrastructuur. De eerste bestaansreden van een Universiteit mag zeker niet het genereren van winst zijn.
Voorts is het zeer belangrijk dat er een opleiding bestaat waar men een degelijke bibliotheekopleiding geeft. De rol van een bibliotheek de dag van vandaag is nog veel complexer dan ooit tevoren, zo zien mensen vaak belevenisbibliotheken. De bibliotheek speelt verschillende rollen in onzen hedendaagse maatschappij, ze biedt een kans op levenslang leren aan burgers, ze (oftewel de bibliotheekmedewerker) wijst naar juiste bronnen van informatie in de digitale ruimte, ze biedt inburgeringsmogelijkheden en ze organiseert vrijetijdsactiviteiten. Om kwaliteitsvolle dienstverlening te garanderen aan de burgers, mag deze opleiding zeker niet stopgezet worden.