Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #690 we worden gewoon bedonderd door de linkse kerk

2014-10-13 12:47

Het blijkt inmiddels dat de gemiddelde asielzoeker zeer goed is geïnformeerd waar hij / zij met eventueel kinderen naar toe wil , en dat zijn b.v. niet de Baltische of voormalige Oostblok landen. Het hoezo hoef ik u niet uit te leggen, het zijn de relatief goede voorzieningen die landen als Zweden, Duitsland en uiteraard zeker ons land het de gasten biedenzoals voorrang bij huisvesting, scholing in eigen taal, gratis medische verzorging, juridische bijstand, zakgeld, gratis reizen, kortom het hele pretpakket.

Maar nog ernstiger gaat het worden, als de burger ook nog eens niet slechts door “den Haag “in de maling genomen wordt, maar ook door de eigen lokale overheid, d.w.z. B en W van zijn of haar gemeente. Hier een typerend voorbeeld van de handelswijze van lokale overheid, die met het binnenhalen van asielzoekers hun eigen carriëre pad aan het effenen zijn.

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) heeft de gemeente Aalten gevraagd om het terrein van het voormalige asielzoekerscentrum (azc) weer in gebruik te mogen nemen voor een periode van maximaal vijf jaar. Naast het gebruik van de bestaande gebouwen wil het COA nog 33 stacaravans plaatsen. Na vijf jaar worden de caravans verwijderd, de gebouwen afgebroken en krijgt de gemeente het terrein in eigendom. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Aalten staat positief tegenover dit verzoek en wil hieraan medewerking verlenen. Het COA en de gemeente Aalten willen hiervoor een bestuursovereenkomst met elkaar afsluiten. Als de heropening van het AZC doorgaat, dan wil het COA in maart 2015 de eerste bewoners hun intrek laten nemen. Het gaat dan om maximaal 300 asielzoekers.

Zo maar een bericht uit een willekeurige gemeente in Nederland, ware het niet dat het voormalige AZC vijf jaar geleden werd gesloten, bij gebrek aan asielzoekers. Er is toen  door de gemeente beloofd het binnen twee jaar te verkopen, en anders de gebouwen te slopen. De buurt rond het AZC was dan ook erg verbaasd over de melding dat de gemeente overweegt het opnieuw in gebruik te geven als azc. Achterstallig onderhoud heeft de gebouwen en het terrein ongeschikt gemaakt voor huisvesting van langere tijd. Maar de bewoners rond het terrein moesten het doen met het inmiddels bekende onpersoonlijke briefje in de bus, in de trant van “ze komen er aan “.

De burgemeester van Aalten - een CDA’er - probeerde tijdens een informatie bijeenkomst zijn burgers wijs te maken dat de komst van 300 nieuwe inwoners een economische impuls zal zijn voor de lokale middenstand en de werkgelegenheid een positief duwtje zal geven , .......

Die truuk heeft Van Lunteren nog niet uitgehaald, maar ja, eerlijk is eerlijk, het woord werken komt dan ook niet voor in het woordenboek van de SP