Eis het ontslag van Jozias van Aartsen

Kies een pseudoniem

/ #8599

2014-10-02 17:33

Allahu Akbar

 

 

De Hoornse politie heeft zaterdagavond een ‘op een ISIS-vlag lijkende vlag’ afgepakt van een drietal jongeren die daarmee rondjes reden en ‘Allahu Akbar‘ riepen. Omstanders waren erg bang, maar de politie heeft de jongeren laten gaan. Ahmed Marcouch vindt dat slap. Hij wil dat de politie het hierbij niet laat. ‘Dit gedrag is niet te tolereren’, tweette hij. Jan Hagel is het uiteraard met hem eens. Die wil ook koppen zien rollen.

Maar waarom eigenlijk? Omdat de jongens mensen angst inboezemden? Moet Marcouch dan niet achter de Volkskrant aan, of De Telegraaf? Moet Justitie niet bovenop Matthijs van Nieuwkerk, die naar verluidt avond na avond zit te hyperventileren dat ‘ze’ ‘onder ons’ zijn? Wordt er niet een schrikbeeld van moslims gevestigd met dit soort Stürmer-achtige karikaturen in de NRC?

Satire bedrijven

De openbare orde wordt niet verstoord door drie jongeren die met een vlag zwaaien en ‘Allahu Akhbar‘ roepen. De omstanders in Hoorn zijn niet bang gemaakt door hén, maar door de media, en door onze overheid. Door een Farizeeërskrant die eerst een shariadriehoek verzint en dan een jihad-belt. If anything, dan hebben die drie Hoornse jongeren Vliegende Panters-achtige satire bedreven. Ze hebben de islamofobe hysterie op de hak genomen. Ik neem mijn spreekwoordelijke hoed voor ze af. Dit is kunst, zo houd je mensen een spiegel voor.

De politie heeft hun vlag afgenomen, omdat die op een ISIS-vlag leek. Ik denk dat de enige, die hier een wet heeft overtreden, de politie is. Je kunt niet zomaar dingen afpakken die op andere dingen lijken die verboden zijn. En al was het een ISIS-vlag, wordt met het verbod daarop niet ook de grondwet met voeten getreden? Betekent vrijheid van meningsuiting dat je alleen moorddadige regimes steunt die de goedkeuring van Obama wegdragen? Iedereen wijst al op de hypocrisie van onze samenwerking met Saoedi-Arabië, waar mensen worden onthoofd vanwege marihuanabezit of overspel, maar de VS zelf dan, waar de politie mensen doodschiet omdat ze zwart zijn? En zijn de levens van Amerikanen en Europeanen echt zoveel meer waard dan de honderden kinderen, die de afgelopen jaren zijn omgekomen bij Amerikaanse drone-aanvallen?

Wat maakt ons zoveel beter dan ISIS?

‘Allahu Akbar’ roepen

Als ik een vijftienjarige moslim in Nederland was, en ik zag hoe moslims dagelijks worden afgeschilderd door de media en de politiek, en ik liep aanzienlijk risico door een Bokito in uniform in elkaar te worden geslagen of gewurgd omdat ik moslim ben, ik zag hoe in Den Haag wetten werden aangenomen speciaal om mij te kunnen onderdrukken, omdat ik een moslim ben, dan wist ik het wel. Dan ging ik ook met vlaggen zwaaien en ‘Allahu Akbar‘ roepen. Dan droeg ik T-shirts met Arabische teksten erop. Dan deed ik haargroeimiddel op mijn kin, om de baardgroei te stimuleren en ik liet al mijn broekspijpen innemen.

Maar dit is geen goede tijd voor recalcitrantie. Ik ben blij dat ik opgegroeid ben in de jaren tachtig. De dingen die ik geflikt heb als vijftienjarige, de politie geprovoceerd, overal heisa getrapt omdat ik vond dat ik me als individu moest laten gelden, ik zou nu waarschijnlijk al ergens opgesloten zijn. Het vergt erg veel moed om je vandaag de dag als jongere nog ergens voor uit te spreken. In de jaren tachtig was er nog geen GeenStijl en Domrechtse politici werden belachelijk gemaakt en als paria’s behandeld, zoals het hoort. Ik betreur elke dag dat die tijd voorbij is. De jaren zeventig waren nóg beter. 

Rechtsstaat afgeschaft

Ik ben banger voor Ahmed Marcouch dan voor ISIS. Ik denk dat de media een groter gevaar vormen dan die paar Jihad-gangers. Ik denk dat Lodewijk Asscher onze rechtsstaat al heeft afgeschaft voordat de strijders van ISIS onze landsgrens hebben bereikt.

Dit is gewoon mijn mening.