BEHOUD het HOLLEBEEKBOS

David

/ #21 Merelbeke

2014-09-21 10:42

"Merelbeke ligt vlakbij de belangrijke invalswegen mijnheer, dat drijft de prijzen van de huizen uiteraard wat omhoog, bovendien is er nog veel groen." Een zin die zo uit de mond van een immowerknemer kan komen. Jammer genoeg is het eerste een leugen en het tweede begint ook al te neigen naar een halve waarheid. En de twee hebben uiteraard met elkaar te maken.

Tijdens de normale vertrektijden voor het werk (pakweg rond 7u30) doe je er vaak een half uur over om enkele schamele kilometers (vanaf de welgekende visvijver) tot aan de autostrades af te leggen. En als je om 8u30 de baan opgaat is de situatie vaak nog hetzelfde. Een factor die hiertoe bijgedragen heeft de laatste jaren is de enorme bouwwoede van het Merelbeekse bestuur. Verkavelen staat blijkbaar bovenaan het to do lijstje. Jammer want zo ontneem je net de kracht van Merelbeke. Het groen ebt stillaan weg en de gemeente ligt in tijd verder weg van de invalswegen dan ooit.

Een warme oproep dus aan het bestuur om het bestaande groen en de bestaande open ruimte te koesteren alsof het eigen kinderen zijn! En een tweede warme oproep om de durf te hebben wat nu als woonuitbreidingsgebied is ingekleurd ten bate van de gemeenschap om te zetten in natuur- en of landbouwgebied.