Geen asielzoekers opvang in Centrum Breda

gast

/ #517 Bouwactivitetien / Elke plek is welkom !

2014-08-27 13:23

Tuurlijk gaat dat gewoon door. Tijdens rechtzitting beweren gemeente en het COA dat er niks mis is met de vergunning voor de verbouwing (=leugen). Het COA vindt de vertraging bij de verbouwing vervelend. (= waarheid).  "Het zit overal hartstikke vol " volgens woordvoerder COA (=halve waarheid). 

Ik hoop dat de rechter kritisch is en het COA controleert op exacte cijfers. Er wordt ons namelijk weer een rad voor ogen gedraaid en gegoochelt met algemene cijfers !

De instroom gedurende eerste half jaar was 12.000. Nu daalt het al weer. Overal zijn afgelopen 8 maanden (geschiktere) locaties geopend en heropend. Binnenkort 2 nieuwe in flevopolder. Het is zeker druk in Ter Apel, maar er is echt geen enkele azielzoeker die op straat moet leven of niet te eten heeft. Ze hebben voor de echte nood hotelboten klaarliggen en zouden kunnen uitwijken naar vakantieparken (COA heeft immers onbeperkt budget, zeker als je Gilze even voor 20 miljoen kan verbouwen). 

Elke plek is welkom zei de woordvoerder van COA nog.

Wel, heren van het college van B&W:

"Als bestuurders en vollksvertegenwoordigers van de negende stad van Nederland heeft u een maatschappelijke en humanitaire verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het oplossen van het urgente huisvestingsprobleem van vluchtelingen' .

Ik zou zeggen, goed voorbeeld doet goed volgen, dus neem er ieder een stuk of 10 op in huis. Het is absoluut van korte duur ! Echt waar, hooguit 2 jaar.