Eis het ontslag van Jozias van Aartsen


Gast

/ #15 Re: Re: schone lijst

2014-07-31 11:11

#14: Michiel Mans - Re: schone lijst

Niet alleen ondoenlijk, maar ook onmogelijk, want je kunt niet verifiëren of Jan Jansen uit Zetdam wel bestaat en wel degelijk hier een handtekening heeft geplaatst en evenmin wat zijn IP-adres is (niet in de laatste plaats omdat de werkelijke IP-adressen kunnen worden omzeilt door VPN's en proxy's). Juist daarom is de petitie waardeloos, want Pieter Pietersen uit Veendam kan de handtekening van Jan Jansen gezet hebben, net als die van zichzelf en van nog 17.500 anderen. Jij kunt dus nooit hard maken dat er méér dan één persoon hier heeft getekend. Ergo: lijst heeft geen enkele betekenis.

Goochelen met 'geschatte' aantallen maakt het geheel dan nog veel zwakker. Er is dan ook geen signaal afgegeven, dat jij kunt aantonen. Sterker nog: het feit dat in het opmerkingen-gedeelte honderden pagina's lang steeds weer dezelfde opmerkingen geplakt worden, maakt het alleen maar aannemelijker, dat het bij deze petitie om slechts een handjevol personen gaat. Van de ruim vijfduizend commentaren zijn er tenminste drieduizend duplicaten.

Het feit dat de discrepantie tussen het aantal handtekeningen en aantal gebruikte IP-adressen nog steeds groeit en het te verwachten aantal ver overstijgt, zwakt het beoogde signaal zo mogelijk nog meer af en maakt het te meer waarschijnlijk dat personen meermaals tekenen.

Jij en ik interpreteren de signalen die zouden kunnen worden gegeven met deze petitie kennelijk anders. Verschil is, dat ik je mijn versie laat zien door die te bewijzen en jij je moet vasthouden aan een schatting. Aan jou de keus welke versie toch iets sterker uit de bus komt.